12 TEMMUZ, CUMA, 2019

Kubrick’in Daha Önce Bilinmeyen Üç Senaryosu Bulundu

Usta yönetmen Stanley Kubrick’in 1954 ve 1956 yılları arasına dayanan, ikinci eşi Ruth Sobotka ile evliliklerinde sorunlar yaşadığı tarihlerde kaleme aldığı düşünülen, evlilik, kıskançlık ve aldatma konuları üzerine daha önce bilinmeyen üç senaryosu gün yüzüne çıktı.

The Married Man (Evli Adam) adını taşıyan senaryolardan biri 35 sayfa uzunluğunda daktiloyla yazılmış ayrıca elle yazılmış dip notlar ve açıklamalardan oluşuyor. Bir diğeri The Perfect Marriage (Mükemmel Evlilik)’in 7 sahnesi var ve üzerinde elle yazılmış notlar bulunuyor. Jealousy (Kıskançlık) adını taşıyan üçüncü 13 sayfalık senaryo da daktiloyla ve elle yazılmış ve bir karı koca arasında geçen dargınlığı ele alan evlilik hikâyesi.

​Bangor Üniversite’sinin film çalışmaları profesörlerinden ve bir Kubrick uzmanı olan Nathan Abrams “Yaptığını bilmediğimiz materyaller yığını var. Bunlar eskiden evinin bir köşesinde duruyordu fakat artık bizlere transfer ediliyorlar. Bunlar Kubrick’in yapmak istediği ama yapmadığı projeler. Daha önce okuduğum hiçbir çalışmasında bunlara yönelik bir referans görmedim” şeklinde bir açıklamada bulundu. Bulunan bu üç senaryo da Londra’daki University of the Arts’ın Kubrick arşivine taşındı.

0
1281
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage