08 ŞUBAT, CUMA, 2019

Ivanka Trump’ın Kopyasına Kırıntı Fırlatmaya Davetlisiniz

Sanatçı Jennifer Rubell, sarı bukleleri ve pembe elbisesiyle Ivanka Trump’ın kopyası olan aynı zamanda elinde vakumlu bir süpürge tutan Ivanka Vacuuming isimli eseri ile sanatseverleri sürreal bir performansa davet ediyor. Galerinin pembe halısı üzerinde elinde süpürgesi ve yüzünde gülümsemesi ile bekleyen figür izleyicilerin fırlattığı kırıntıları süpürecek.

Cultural DC’nin 20. yılı gösteriminin bir parçası olan Rubell’in Ivanka Vacuuming eseri, Trump’ın ilk kızına garip ve değersiz bir görev veriyor. İzleyiciler onun boyun eğdiği bu göreve katılımcı olarak dahil oluyorlar ve kendilerini suç ortaklığı ile interaktif sanat arasında ince bir çizgide buluyorlar.

Rubell performans ile ilgili şöyle söylüyor:

“Ivanka’ya kırıntı fırlatmaktan zevk alıyoruz ve bu, eserin merkezinde bulunan tiksindirici gerçeğin ta kendisi. Komik, zevk veren, kendimizi güçlü hissettiğimiz ve yaptıkça dahasını istediğimiz bir şey.”

Ivanka Vacuuming performansı, 17 Şubat’ta Cultural DC’nin Flashpoint Gallery’de gerçekleşecek. Performans aynı zamanda canlı olarak bu adresten paylaşılacak. 

0
2526
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage