29 MAYIS, SALI, 2018

İngiltere’deki Onur Yürüyüşü İçin Sadi Güran İmzalı Çanta!

Gay Star News, Uluslararası LGBTİ haber sitesi olarak 2012 yılından beri her sene farklı bir sanatçıya, İngiltere’de düzenlenen Onur Yürüyüşleri’nde dağıtmak üzere bir çanta tasarlattırıyor. Çanta tasarlayan isimler arasında daha önce Jean Paul Gaultier, Sharon Osbourne ve Ian McKellen yer almışken, geçtiğimiz senenin tasarımı Venezuella’da, ülkesindeki zulümden kaçan bir LGBT çizer Daniel Arzola’ya aitti. Bu seneki çantaların tasarımı ise Türkiyeli sanatçı Sadi Güran imzası taşıyacak.

Her sene büyük bir coşkuyla gerçekleşen Onur Yürüyüşleri’nde görünürlüğü arttırmak amacıyla binlerce insana ulaşacak olan Sadi Güran imzalı bu çantalar, 26 Mayıs’ta gerçekleşen Birmingham Onur Yürüyüşü’nün ardından Londra, Bristol, Glasgow, Leeds ve Manchester şehirlerinde düzenlenen Onur Yürüyüşleri’nde dağıtılacak.

​Gay Star News editörlerinden Tris Reid-Smith, tek boynuzlu bir attan oluşan tasarım için şu yorumda bulundu: “Sadi’den dünyadaki LGBT’lerin birliğini gösteren bir tasarım yaratmasını istedik. Ve son resmi tüm beklentilerimizi aştı. Gerçekten çok güzel. Türk bir LGBT sanatçının çalışmalarının İngiltere’deki Onur Etkinlikleri’nde yüzbinlerce insan tarafından görülecek olmasından mutluluk duyuyoruz. LGBT’ler ile dayanışma içinde olmak, kendimiz olmanın zor olduğu ülkelerde sürdürdüğümüz çabaların küçük ama önemli bir parçası. Ve biz bunun Onur sezonu için harika bir mesaj olduğunu düşünüyoruz.”

0
2111
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage