21 MART, SALI, 2017

Hong Kong’da Sanat Fuarları Haftası

Hong Kong, bugün açılan uluslararası sanat fuarı Art Central ile 22 Mart tarihinde açılacak Art Basel’e ev sahipliği yapıyor.

100’ün üzerinde galerinin katılımıyla açılış yapan Art Central çağdaş sanat fuarı, özellikle genç sanatçılara verdiği destek ile dikkat çekiyor. Fuarın merakla beklenen etkinlikleri arasında Koreli sanatçı Lee Kun-Yong’un gerçekleştireceği deneysel performans ile Çin’in en önemli sanatçıları arasında gösterilen Wang Xingwei, Yu Youhan ve Zhan Wang’ın bir araya geldiği sergi bulunuyor. İnteraktif enstalasyon çalışmalarının yanı sıra pek çok performans, film gösterimi ve panele yer veren Art Central, 25 Mart tarihine kadar Hong Kong Central Harborfront’ta ziyaret edilebilecek.

Bu yıl beşinci kez düzenlenen Art Basel Hong Kong ise 34 ülkeden yaklaşık 242 galeriyi bir araya getiriyor. 12 yeni sanatçının çalışmalarına odaklanan Encounters bölümü ile dikkat çeken fuar, Hong Kong’lu sanatçı Kingsley Ng’ın ikonik tramvaylarını hareket eden birer kameraya dönüştürdüğü “Twenty-Five Minutes Older” projesini de sanatseverlerle buluşturacak. 22-25 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Art Basel Hong Kong, Google Arts & Culture iş birliği ile düzenlenecek ve Google’ın yeni ürünü Tilt Brush’ın tanıtılacağı “Virtual Frontiers | Artists Experimenting with Tilt Brush” adlı sergiye de yer verecek. 

0
1017
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage