04 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2019

Gün Yüzü Görmeyen Filmlerin Hayali Afişleri

Tasarımcı Fernando Reza, ön-üretimi geçip beyazperdede vizyona girememiş filmler için hayali posterler hazırladı. Tim Burton’ın Superman’inden Alfred Hitchcock’un Kaleidoscope’una kadar uzanan “hayali afişler” internet üzerinden satın alınabiliyor ve yanlarında bir de sahte sinema bileti geliyor.

Seride, Quentin Tarantino’nun Reservoir Dogs ve Pulp Fiction filmlerinden karakterler olan Vic ve Vincent Vega’nın hayatlarına odaklanan The Vega Brothers filminin yanı sıra Shane Carruth’ın A Topiary filmi de yer alıyor. Zamanda yolculuğu ele alan Primer’ın devamı niteliğinde olacak film, yönetmenin neredeyse 10 yıllık çabasına rağmen izleyiciyle buluşamamıştı.

Clair Noto’nun The Tourist’i, Tim Burton’ın Nicholas Cage’in hayat vermesini planladığı Superman Lives’i ve David Lynch’in Ronnie Rocket’i de seride yer alıyor. Lynch, filmini yapımcısı Dino De Laurentiis’in stüdyosunun değerinin çoğunu reklam için riske etmesi ve büyük yapımları durdurması nedeniyle gerçekleştirememişti.

Seri de ayrıca Guillermo del Toro’nun At the Mountains’i, Alfred Hitchcock’un Kaleidoscope’u, Stanley Kubrick’in The Aryan Papers’ı ve Salvador Dali’nin Giraffes on Horseback Salad’ı da yer alıyor. Dali’nin günyüzü göremeyen film bir İspanyol aristokratın seyircinin yüzünü hiç görmediği bir kadına duyduğu aşkı anlatacaktı.

​Seride yer alan son film Orson Welles’in Hearth of Darkness’ı. Welles çıkışını Joseph Conrad’ın aynı adlı romanından uyarlayacağı filmle yapmak istese de sonunda seyircilerle ilk kez Citizen Kane ile buluşmayı seçmişti.

0
2578
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle