31 OCAK, PERŞEMBE, 2019

Evrenin En Siyah Siyahı Kapoor Hariç Herkesin Kullanımına Açık

Dünyanın en siyah siyahı yarışı İngiliz sanatçı Stuart Semple’ın kendi siyahını tanıtmasıyla devam ediyor. Anish Kapoor’un haklarına sahip olduğu Vantablack’ten daha siyah bir öze sahip olan Semple’ın yeni Black 3.0’ı, ABD merkezli ve kâr amacı gütmeyen bağış şirketi Kickstarter’da tanıtıldı. Semple’ın kendi stüdyosunda yaptığı çalışmalardan ortaya çıkan renk için oluşturulan bağış fonu ile boyanın üretiminin sağlanması amaçlanıyor.

Evrendeki en siyah ve en mat boya olarak anılmaya başlayan Black 3.0, %99 oranında ışığı absorbe eden Vantablack’e karşılık %99,96 oranıyla üstün geliyor. Yirmi yıldır kendi pigmentlerini üreten sanatçı, pek tabii içerisinde Anish Kapoor’un yer almadığı bin sanatçıya boyasının örneğini gönderdi.

“Önemli bilgi: Bu projeyi destekleyerek Anish Kapoor olmadığınızı, Anish Kapoor ile hiçbir bağınızın olmadığını, Anish Kapoor’u desteklemediğinizi ya da Anish Kapoor ile iş birliği yapmadığınızı doğruluyorsunuz. Bu materyal Anish Kapoor’un eline geçmeyecektir, en iyi dileklerimizle bilginize.”

0
3350
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage