17 AĞUSTOS, CUMA, 2018

Burning Man’de 15 Dikkat Çekici Çalışma

Her yıl ağustos-eylül aylarında Nevada'nın Black Rock Çölü'nde geçici olarak kurulan Black Rock City’de gerçekleştirilen Burning Man’in 2018 teması “I, Robot,” olarak belirlendi.

Festivalde yer alacak işler ise iklim değişikliğinden psikoloji bilimine kadar birçok konuyu ele alıyor. 15 çalışmanın görüleceği festivalde, Madeleine Hamann’ın Ocean Tunnel adlı işi okyanus akıntıları, dalga ve türbülansların iklim değişikliğindeki rolüne dikkat çekiyor. FoldHaus Art Collective tarafından tasarlanan Radio Lumia ise çölün deniz tabanı olduğu zamana gönderme yapıyor. O zamanlar yüzeyi kaplayan tek hücreli canlı formunu andıran çalışma, ziyaretçilerin hareketlerine göre açılıp kapanabilen 42 sivri yüzeye sahip bir küreden oluşuyor. Rebekah Waites’e ait Singularity ise dogmatik ve dinsel ögeleri eğlenceli bir dille ele alıp beynimizin zihinsel tuzaklarına dikkat çekiyor.

​26 Ağustos’ta başlayacak Burning Man’deki 15 sanatsal ve eğlenceli çalışma, festivalin bitişi tarihi 4 Eylül’e kadar görülebilecek.

0
1787
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage