09 EKİM, PAZARTESİ, 2017

Bugün John Lennon’ın Doğum Günü

John Winston Ono Lennon, 9 Ekim 1940'da Birleşik Krallık'ın Liverpool kentinde dünyaya geldi. Efsanevi İngiliz müzik grubu Beatles'ın kurucularından John Lennon, Beatles hayranı olduğunu iddia eden ve akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen Mark David Chapman tarafından, 8 Aralık 1980’de New York’ta kaldığı otelin önünde öldürüldü. 40 yaşında hayata veda eden Lennon öldüğünde Time dergisi “Müzik Öldü” başlığıyla bu durumu açıklayarak Lennon’ın müzikal hayatı ve üretimleri için söylenebilecek en güçlü yorumda bulunmuştu. İşte John Lennon’ın 40 yıllık hayatında ve sonrasında olanların bazıları;

8 Aralık 1980’de vurulduktan sonra, Yoko Ono kocasının cesedini krematoryuma götürüp yaktırdı. Bazı hayranları küllerin Central Park’taki bir bölge olan Strawberry Fields’da olduğunu idda etse de Yoko Ono yerini hiç söylemedi.

1974 senesinde John Lennon ve Elton John Whatever Gets You Thru the Night adlı birlikte kaydettikleri şarkının liste başı olması durumunda Madison Square Garden’da vereceği konserde birlikte sahne alacakları konusunda iddiaya girdiler. Lennon İddiayı kaybetti ve 1974 senesinde Elton John ile birlikte son konserini gerçekleştirmiş oldu.

Lennon kısa hikâyeler ve şiirler konusunda istekli bir yazardı. Ölümünden sonra yayımlanan üç kitap yazmıştı: In His Own Write, A Spaniard in the Works ve Skywriting by Word Of Mouth. Lennon yaptığı bazı röportajlarında, emekli olduğunda çocuk hikâyeleri yazmak istediğini de açıklamıştı.

John Lennon; 23 Ağustos 1974’te, Manhattan’daki evinin terasında çırılçıplak dururken bir UFO’nun gökyüzünde süzüldüğünü gördü. Sekreteri May Pang’i yanına çağırdı ve o da bu objeyi görüp polisi aradı. Polis aynı bölgeden, bu konuyla ilgili birçok telefon aldıklarını söylemişti.

Lennon, 1979 yılında, Bermuda’da Double Fantasy’i kaydederken, ilhamını B-52s grubunun solisti Cindy Wilson’ın, Ono’yu hatırlatan sesinin yer aldığı Rock Lobster şarkısında buldu.

John Lennon gerçek bir hayvanseverdi. Hayatı boyunca evinde birçok köpek ve kedi bakmıştı. Çocukken Elvis adında bir kedisi vardı. Hayatı boyunca sahip olduğu kedilerinin sayısı ise 17’ye ulaşmıştır.

​John Lennon kahvaltı etmeyi çok severdi. Sekreteri May Pang’in dediğine göre bol malzemeli yöresel İngiliz kahvaltısını hem hazırlamayı hem de etmeyi çok severdi.

0
3974
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle