21 MART, SALI, 2017

Bugün Bach’ın Doğum Günü!

Klasik Batı Barok müziğinin en önemli temsilcilerinden Johann Sebastian Bach bugün doğdu. Hakkında az bilinenleri sıraladık.

-Bach’ın ailesi nesiller boyu müzisyenlerden oluşmuştur. Dededen toruna süregelen bir mirasla tüm aile fertleri müzikle iç içe yaşamıştır.

-Genel kanıya göre Bach’tan önce tuşlu aletler sadece üç parmakla çalınırken, Bach’la birlikte parmak sayısı beşe çıkmış ve günümüze kadar böyle devam etmiştir.

-Bach uzun yıllar babasının mesleği olan kilise müzisyenliğini yapmıştır.

-Bir diğer önemli çağdaş müzisyen Handel operalarıyla tanınmaktayken, Bach’ın hiç operası bulunmamaktır. Kilisede çalışmasının getirdiği zorunluluklar nedeniyle özgün çalışmalarına çok az zaman bulabilmektedir. Handel, İtalya tanınmış bir besteciyken Bach sadece bir kasaba müzisyeniydi.

-1800’lerin başında Avrupa’da hızla artan Barok tarzına dönüş akımı gerçekleşmeseydi Bach belki de bir kasaba müzisyeni olarak kalacaktı.

-Bach’ın solo enstrümanlar için de müzik yazması çok sesli müziğe en büyük katkılardan birini getirmiştir ve bugün bilinen pek çok armoniyi müziğe kazandırmıştır.

-Bach, 28 Temmuz 1750’de yüksek ateşle birlikte gelen inme nedeniyle hayatını kaybetmiştir.

0
4182
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage