20 ŞUBAT, SALI, 2018

Berlin Film Festivali’nin İlk Beş Günü Bitti

Uluslararası Berlin Film Festivali, 15 Şubat’ta 68. kez kapılarını açtı. Açılışını günümüz sinemasının en özgün yönetmenlerinden Wes Anderson’ın yeni filmi Isle of Dogs ile yapan festivalin ilk beş günü ana yarışma seçkisinde yer alan farklı ülke ve türlerden 10 yeni filmin gösterimi ile devam etti. Bir çocuğun, şehirden uzaklaştırılan köpeğini arama hikâyesini ele alan ve stopmotion tekniğiyle çekilen Isle of Dogs, basın tarafından büyük övgüyle karşılandı. Berlinale'de 25 Şubat’a dek 7 bin 991 film arasından seçilen 385 film; Panorama, Forum, Geniş Forum, Generation, Damak Tadı Sinema gibi bölümlerde gösterilecek.

Berlinale'de Türkiye'den de toplam üç film dünya prömiyerini yapıyor. 20 filmin Altın Ayı için yarışacağı Ana Yarışma’nın bu yılki jürisine Alman oyuncu, senarist, yapımcı Tom Tykwer başkanlık ediyor. Ana yarışma seçkisinde Anderson’un yanı sıra, Gus Van Sant, Cedric Khan, Christian Petzold, Benoit Jacquot gibi ünlü yönetmenlerle birlikte toplam sekiz Alman yapımı film yer alıyor. Yaşam boyu başarı ödülü olan Onursal Altın Ayı’nın bu yıl ki sahibi en son The Florida Project ile karşımıza çıkan oyuncu Willem Dafoe. Türkiye’den ise Burak Çevik’in Tuzdan Kaide’si Forum bölümünde dünya prömiyerini yaparken, Banu Sıvacı’nın Güvercin’i genç sinemaseverleri hedefleyen Generation 14 Plus bölümünde yer alıyor. Forum Expanded bölümünde ise Didem Pekün’ün orta metrajlı filmi Araf gösterilecek.

​68. Uluslararası Berlin Film Festivali 25 Şubat’ta son bulacak. Festivalin detaylı programına https://www.berlinale.de/en/HomePage.html adresinden göz atabilirsiniz.


0
1153
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage