09 NİSAN, SALI, 2019

Arthur Mamou-Mani ve COS İş Birliğinde Enstalasyon

COS, 8 Nisan Pazartesi günü Londra merkezli Fransız mimar Arthur Mamou-Mani ve kendi stüdyosu tarafından tasarlanan, tamamı yenilenebilir kaynaklardan 3D baskı tekniğiyle üretilmiş büyük ölçekli Conifera adlı mimari enstalasyonun açılışını Milano’da yaptı. Enstalasyon, Salone del Mobile 2019 kapsamında, 9-14 Nisan 2019 tarihleri arasında Palazzo Isimbardi’de ziyaret edilebiliyor.

COS’un Kreatif Direktörü Karin Gustafsson: “Conifera’nın açılışını yapmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi ve ekledi: “Mamou-Mani’nin işleri geleceğe bir bakış gibi; doğadan ilham alarak, yenilenebilen materyallerin ve modern teknolojik gelişmelerin birleşimiyle nelerin mümkün olabileceğini gösteriyor. Enstalasyonu Palazzo’da bulunduğu yerde görmek, birlikte çalıştığımız zaman boyunca gelişen el işi ve yeniliklere olan ortak ilgimizin birleşmesi ve birlikte çalışmamızla gelişen vizyonun gerçekleşmesine işaret ediyor. Umarız ki ziyaretçiler de onu bizim bulduğumuz kadar ilham verici bulurlar. Conifera’nın yapım süreci de tasarım ve mimarinin geleceği hakkında bellek oluşturmaya bir fayda sağlar.”

Arthur Mamou-Mani ise: “Conifera, dijital ve fiziksel dünyayı birleştirirken gübreleşebilen biyoplastik kullanımıyla sürdürülebilirliği ön plana çıkarıyor. Üretim ve 3D basım süreci de tamamen yerel olarak gerçekleşti. Conifera; teknoloji ve el işi, insan yapımı ve doğal olan, anıtsallık ve hafiflik arasındaki bir diyalog. Umarım ziyaretçiler enstalasyonun bu fütüristik yüksek teknolojili yönünü takdir ederken, aynı zamanda şiirsel ve insani tarafını da görürler.” dedi.

0
2347
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage