22 MART, CUMA, 2019

Art Dubai 2019 Başladı!

Art Dubai, 20-23 Mart tarihlerinde 13. edisyonu ile geri dönüyor. Fuar bu yıl dünyanın birçok yerinden doksandan fazla galeriyi ve beş yüzden fazla çağdaş ve modern sanatçıyı izleyicilerle buluşturuyor. Art Dubai’nin yeni program strüktürü birbirini tamamlayan dört ana bölümden oluşuyor: “Galeriler Bölümü”, “Sergiler”, “Söyleşiler, Turlar ve Atölyeler” ve “Komisyonlar ve Performanslar”. Fuarın sanat direktörlüğünü ise Pablo de Val üstleniyor.

“Galeriler Bölümü”nde Orta Doğu, Güney Asya ve Afrika’dan 20. yüzyıl başyapıtları Art Dubai Modern; tüm dünyadan çağdaş sanat örnekleri Art Dubai Contemporary; Fransız-Kamerunlu küratör Élise Atangana’nın on tekli gösterimle kurguladığı Orta Doğu, Afrika, Güney Asya ve Latin Amerika’dan kimlik ve göz üstüne eserler Bawwaba ve küratörlüğünü São Paulolu Fernanda Brenner ve Abu Dhabili Munira Al Sayegh’in üstlendiği on iki sanatçının fuar için değişken bir çevrede misafir sanatçı olarak ürettikleri eserler Residents başlığı altında sergilenecek.

“Sergiler” programı kapsamında ise küratörlüğünü Munira Al Sayegh’in üstlendiği, Birleşik Arap Emirlikleri’nin yerel sanatçı platformlarına odaklanan “UAE Now” ve altı aylık misafir sanatçı programı ve seminerlerle sanatçıların pratiklerini arttırmayı amaçlayan mentor programı çalışmalarının yer aldığı “Campus Art Dubai Group Show: Mirror Mirror on the Wall: Contemporary Art in the City” sergileri görülebilecek. 

0
1540
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage