04 EKİM, ÇARŞAMBA, 2017

Amerika'nın Moda Bilimi

Savannah Sanat ve Tasarım Koleji (SCAD), 7 Eylül – 4 Mart tarihleri arasında, SCAD FASH Moda ve Film Müzesi'nde Çin kökenli modacı Guo Pei'nin tasarımlarının ilk ABD sergisi olan “Couture Beyond” ile moda ve sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

​Guo Pei; fantastik ve kısıtlamasız üretimlerinde, antik gelenekle çağdaş yüksek moda imgesini harmanlayarak karmaşık işçilik ve sembolizmle dolu avangart silüetleriyle tarih ve mitolojiyi çağrıştırıyor. Bu dönüm noktası sergi, Guo Pei'nin en seçkin önlükleri, uyumlu ayakkabıları ve aksesuarlarının yanı sıra, Rihanna tarafından 2015 yılında Metropolitan Museum of Art'ın Kostüm Enstitüsü Gala'sında takılan ikonik imparatorluk sarısı pelerinin de dahil olduğu, 40'tan fazla Guo Pei parçasını tanıtıyor.


SCAD bu proje için, SCAD fotoğraf mezunu Jim Lind, Patrick O'Brien ve Elliot Ross dahil olmak üzere yaratıcı bir kolektif olan HOWL'i görevlendirdi. Ekip Guo Pei'nin tasarımlarını yakalamak için, Lowcountry boyunca yerlerde zengin tarz vinyetlerde fotoğraf çekti. Ek stüdyo görüntüleri, her giysinin süslü sanatçılığını ve zengin ayrıntılarını daha yakından incelemek için bir fırsat yaratıyor. Mezunların işbirliğiyle sergiye ait kitap ve kısa film çalışması sergi dahilinde görülebilir.

0
2066
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage