07 EKİM, CUMARTESİ, 2017

Algılama ve Yorumlama Üzerine: Matiere Noire

Gonzalo Borondo, 7 Ekim'de Marseille'nın Avrupa'nın en büyük antika pazarlarından biri olan Marché aux Puces’nin ortasında bugüne kadarki en büyük fuarı olan Matière Noire'yi açacak. Catherine Coudert ve Galerie Saint Laurent ile ortaklaşa üretilen ve Carmen Main'in küratörlüğünde hazırlanan bu gösteri, Borondo ve yakın arkadaşı İtalyan sanatçı Edoardo Tresoldi tarafından ortaklaşa üretildi.


Sergide, evrenin varolmasına izin veren, çıplak gözle gizlenmiş, çağdaş dijital teknolojilerle süzülen karanlık madde unsurları ele alınıyor. 4.000 metrekarelik alan hem sergi mekanı hem de esin kaynağı. Eserlerin çoğunda kullanılan hammadde sitede bulunan cisimler. Eserler, BRBR Filmleri, Carmen Main, Diego López Bueno, Edoardo Tresoldi, Isaac Cordal ile birlikte yaratılan animasyonlar, hologramlar, enstalasyonlar, resimler, videolar, projeksiyon, algılama ve yorumlama olmak üzere üç bölüme ayrıldı.


Dijital patlamadan önce doğan, sekiz uluslararası çok disiplinli sanatçının ekibi tarafından üretilenler modern zamanların dijital arşivlerine olan bağımlılığa bir tepki niteliğinde.

0
1891
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage