05 MART, PAZARTESİ, 2018

90. Oscar Ödülleri’ni Kazananlar ve Geceden Özel Notlar

90. Oscar Ödülleri’nin kazananları dün gece belirlendi. Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden Oscar Ödülleri gecesi, Los Angeles’ta Dolby Tiyatrosu’nda düzenlenen törende Jimmy Kimmel’ın sunumuyla gerçekleşti. Geceye Harvey Weinstein ile patlak veren, Hollywood taciz skandalları’na karşı Time’s Up ve #MeToo sloganıyla aktivistlerin düzenlediği eylem damga vurdu. 

Call Me by Your Name, Darkest Hour, Dunkirk, Get Out, Lady Bird, Phantom Thread, The Post, The Shape of Water ve Three Billboards Outside Ebbing, Missouri filmleri bu yıl Oscar yarışında En İyi Film kategorisinde yarışan filmlerdi. 90. Oscar Ödülleri’nde Guillermo Del Toro’ya 75. Altın Küre Ödülleri’nde En İyi Yönetmen Altın Küre Ödülü’nü getiren The Shape of Water tam 13 dalda aday gösterilmişti. Gecenin kazananı ise En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Prodüksiyon Tasarımı ve En İyi Film Müziği ödülleriyle The Shape of Water oldu. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü için Sally Hawkins, Frances Mcdormand, Margot Robbie, Saoirse Ronan ve Meryl Streep’in yer aldığı kategoride ödül Three Billboards Outside Ebbing, Missouri filmindeki performansıyla Frances McDormand’ın oldu. McDormand’ın hem performansı hem de bu seneki feminist tema düşünüldüğünde kazanmasının yüksek ihtimal olduğunu tahmin edebiliyorduk. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü kategorisinde ise Timothée Chalamet, Daniel Day Lewis, Daniel Kaluuya, Gary Oldman ve Denzel Washington’ı aday olarak görmüştük. Altın Küre’de Sinema Dalında En İyi Aktör Altın Küre Ödülü’nü Darkest Hour filmiyle kazanan Gary Oldman, Oscar Ödülleri’nde de En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Film aynı zamanda En İyi Makyaj Ödülü’nü de aldı.

Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ını alan film ise bu sene oldukça şaşırttı. Adaylar açıklandığında özellikle The Square ve Loveless’ın başa baş bir mücadele içinde olacağı düşünülürken Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ını kazanan A Fantastic Woman filmi oldu. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü ise muhtemelen birçok kişiyi şaşırtmadı. 75. Altın Küre Ödülleri’nde Sinema Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Altın Küre Ödülü’nü I, Tonya ile kazanan Allison Janney’i Oscar’da aynı daldaki başarısı için tebrik etmek gerekiyor.

90. Oscar Ödülleri’nin Kazananları

En İyi Film: The Shape of Water

En İyi Yönetmen: Guillermo del Toro (The Shape of Water)

En İyi Kadın Oyuncu: Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

En İyi Erkek Oyuncu: Gary Oldman (Darkest Hour)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Allison Janney (I, Tonya)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

En İyi Özgün Senaryo: Get Out (Jordan Peele)

En İyi Uyarlama Senaryo: Call Me By Your Name (James Ivory)

En İyi Animasyon Filmi: Coco

Yabancı Dilde En İyi Film: A Fantastic Woman (Şili)

En İyi Belgesel Film: Icarus

En İyi Kısa Belgesel: Heaven is a Traffic Jam on the 405

En İyi Canlı Aksiyon Kısa Film: The Silent Child

En İyi Animasyon Kısa Film: Dear Basketball

En İyi Film Müziği: The Shape of Water

En İyi Özgün Şarkı: Remember Me (Coco)

En İyi Ses Kurgusu: Dunkirk

En İyi Ses Miksajı: Dunkirk

En İyi Yapım Tasarımı: The Shape of Water

En İyi Görüntü Yönetimi: Blade Runner 2049

En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı: Darkest Hour

En İyi Kostüm Tasarımı: Phantom Thread

En İyi Film Kurgusu: Dunkirk

En İyi Görsel Efekt: Blade Runner 2049

0
3791
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage