08 MAYIS, SALI, 2018

71. Cannes Film Festivali Bugün Başlıyor!

Bu yıl 71. kez 8-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan, Cate Blanchett‘in jüri başkanlığında olduğu ve jüri üyelerinin Andrey Zvyagintsev, Kristen Stewart, Ava DuVernay, Khadja Nin, Léa Seydoux ve Chang Chen’den oluştuğu 71. Cannes Film Festivali bugün başladı. A Separation ve The Salesman filmleriyle iki Oscar kazanan ve politik duruşuyla istikrarlı bir tavrı olan Asghar Farhadi’nin yeni film Everybody Knows, 71. Cannes Film Festivali’nin bu yılki açılış filmi.

Yedi yıl önce Melancholia filmiyle katıldığı Cannes Film Festivali’nde “Hitler'e sempati duyuyorum” diyerek yasaklanan Danimarkalı yönetmen Lars von Trier’in, bu yıl yeni filmi The House That Jack Built prömiyerini Cannes’da yapacak ancak yarışma dışı filmler arasında olacak. Nuri Bilge Ceylan’ın Ahlat Ağacı festivalin bitimine bir gün kala 18 Mayıs günü gösterilecek. Fransız Yeni Dalgası’nın büyük ustası Jean Luc Godard’ın merakla beklenen Le livre d'image filmi ise 11 Mayıs’ta gösterilecek. Ida ile Oscar Ödülü’nü kazanan Polonyalı yönetmen Pawel Pawlikowski’nin yeni filmi At War da bu yıl yarışmanın merakla beklenen filmlerinden biri. Prömiyerini 71. Cannes Film Festivali'nin Belirli Bakış Bölümü'nde yapacak olan, yönetmenliğini Vanessa Filho‘nun üstlendiği ve başrolünde Marion Cotillard’ın yer aldığı Gueule d’ange (Angel Face) filmi de bu yılın dikkat çekenleri arasında. Terry Gilliam’ın The Man Who Killed Don Quixote, Yann Gonzalez‘in Un Couteau Dans Le Cœur ve Sergey Dvortsevoy‘un Tulpan filmleri de bu yıl ana yarışma bölümünde yarışacak diğer filmlerden.

​Bu yılki resmi posteri, Jean-Luc Godard’ın 1965 yapımı Pierrot le Fou filmindeki kültleşmiş arabalar arası öpücük sahnesiyle tasarlanan 71. Cannes Film Festivali'nde, filmlerin Fransız sinema salonlarında gösterilmesi zorunluluğunun getirilmesi üzerine Netflix yapımı filmlerin festivalde gösterilmemesi kararı alındı. 71. Cannes Film Festivali, 19 Mayıs’ta düzenlenecek ödül töreniyle son bulacak.

0
1568
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage