18 EKİM, ÇARŞAMBA, 2017

2017 Man Booker Ödülü, George Saunders’ın

İngilizce yazılmış romanlara verilen, dünyanın en saygın edebiyat ödüllerinden biri sayılan Man Booker Ödülü'nün bu yılki sahibi George Saunders oldu. George Saunders ödüle, Türkçeye Arafta ismiyle çevrilen ilk romanı Lincoln in the Bardo ile layık görüldü.


Saunders bu önemli ödül için Paul Auster, Ali Smith, Emily Fridlund, Mohsin Hamid ve Fiona Mozley gibi önemli yazarlar ile yarıştı. Arafta, Amerikan İç Savaşı’nın kahramanı, eski ABD Başkanı Abraham Lincoln’ın yedi yaşındaki oğlu Willie Lincoln’ı kaybetmesinin ardından girdiği içsel serüveni, arka planda Amerika Birleşik Devletleri’nin o dönemdeki gelişmeleriyle harmanlayarak anlatıyor.

Man Booker Roman Ödülü Seçici Kurul Başkanı Baroness Lola Young, Arafta’nın ödüle layık görülme gerekçesini şu sözlerle açıkladı: “Kazanan kitap, yeniliğiyle, yazım tarzıyla bir adım öne çıkıyordu. Jürilerden biri kitabı gökyüzünde patlayan havai fişeklere benzetti. Kitap; ölüm, yas, mahrumiyet gibi konulardaki düşüncelerimizi sorgulatıyor ve bunu yaparken kendi faniliğimizle, başkalarının ve özellikle sevdiklerimizin faniliğiyle barışmamızı sağlıyor.”​

0
1391
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle