22 TEMMUZ, CUMARTESİ, 2017

20. Yılında Harry Potter Serisine İki Yeni Kitap ve Bir Sergi

26 Haziran 1997’de yayımlanan ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı’yla dünya çapında okura sahip olan Harry Potter serisine iki yeni kitap eklenecek müjdesi verildi.

Kitabın yayıncısı Bloomsbury’nin yaptığı açıklamada bu kitaplarda serinin kahramanlarına ait hikâyeler olmayacak ama J.K. Rowling’in yarattığı büyülü evrene pek çok açıdan açıklama getirilecek. Kitapların isimleri Harry Potter: A History of Magic ve Harry Potter ve A Journey Through a History of Magic olacak.

Harry Potter: A History of Magic’te Hogwarts'taki eğitim hakkında bilgiler içerirken; Harry Potter, A Journey Through a History of Magic‘te ise yazarın yarattığı evrenin tarihi ve mitolojik temelleri hakkında bilgi verilecek. Bu kitap Rowling'in kişisel çizimleri ve notlarının yanı sıra Jim Kay'in illüstrasyonlarını ve eğlenceli iksir ve görünmez mürekkep tariflerini de içerecek.

Kitaplar, serinin 20’nci yılı için hazırlanan British Library’de 20 Ekim 2017’den 28 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Harry Potter 20’nci Yıl” sergisine paralel olarak 20 Ekim’de satışa sunulacak. British Library tarafından yapılan açıklamada bu kitabın Bloomsburry, J.K. Rowling ve serginin küratörleri iş birliğinde ortaya çıkan bir 256 sayfalık bir çalışma olacağı belirtildi.

Sergi hakkında fazladan bilgi olarak, King’s Cross istasyonu yakınında bulunan British Library’de gerçekleşecek sergide Rowling’in arşivi, yayıncı Bloomsburry’nin arşivi ve yüzlerce yıl öncesine ait el yazmaları, sihirbazlarla ilgili nesneler hakkında kitaplar da yer alacak.

Görsel: eunji yu

1
2142
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
22.07.17
04:16
LOVE IT
Geldanlage