07 ARALIK, PERŞEMBE, 2017

Morrissey Yeni Albümüyle Çizgi Hikâyede

Yeni albümü Low In High School ile hayranlarına geri dönen efsanevi müzisyen Morrissey, RedBull.com’un Çizgi Hikâyesi’ne konuk oldu. Müzisyenin Twitter macerası, yeni albümünün ilk single’ı ve hakkında çok daha fazlası RedBull.com adresinde.

Morrissey Yeni Albümüyle Çizgi Hikâyede

İngiliz müziğinin bir dönemine damgasını vurmuş, The Smiths grubuyla müzikseverlerin aklına kazınan Morrissey, yeni albümü Low In High School ile 2014’ten beri beklettiği hayranlarının karşısına çıktı. Ünlü sanatçının son üç yıllık süreçte neler yaptığı ve Low In High School’a giden yol RedBull.com’un Çizgi Hikâyesi’ne konu oldu. 

İlk Romanını Yazdı: List of the Lost 

Daha önce otobiyografisiyle ses getiren Morrissey’in bir sonraki kitabı List of the Lost, İngiliz yayınevi Penguin Books tarafından yayımlandı. 2015’in Eylül ayında yayımlanan kitap müzisyenin kaleme aldığı ilk roman olarak göze çarpıyor. Şarkılarında özellikle kullandığı kara mizahı romanına yansıtan Morrissey, şeytanı öldüren bir grup sporcunun serüvenini anlatıyor. 

Moz Twitter Kullanmaya Başladı 

Hayranlarının Moz olarak andığı Morrissey, officalMoz adıyla Twitter kullanmaya başladı. Düşündüğünü söylemekten çekinmeyen müzisyenin ilk tweet’i de Spent The Day In Bed (Günü yatakta geçirdim) sözü oldu. Tweet ilk başta Moz takipçilerini güldürse de bu cümlenin ne anlama geldiği daha sonra anlaşıldı. 

Spent The Day In Bed

Yeni albümün ilk single’ı 19 Eylül’de yayımladı. Morrissey’in Twitter’da yazdığı ilk cümle olan Spent The Day In Bed isimli şarkı için Sophie Muller tarafından çekilen klip bir ay sonra görücüye çıktı.

Nihayet Yayında: Low In High School

Tüm dünyadan hayranlarının merakla beklediği Morrissey’in yeni stüdyo albümü Low In High School, 17 Kasım’da BMG etiketiyle yayımlandı. Albümün bazı bölümleri İtalya’da ünlü besteci Ennio Morricone’nin stüdyosunda kaydedildi. 12 şarkılık albüm, Avrupa genelinde müzik listelerine üst sıralardan giriş yapmayı başardı. 

Joe Chiccarelli ile Yine Aynı Stüdyoda 

Low In High School albümünün prodüktörlüğünü Grammy ödüllü Joe Chiccarelli üstlendi. Daha önce The White Stripes, Elton John, The Shins ve Beck gibi isimlerle çalışan Chiccarelli, Low In High School’dan bir önceki albüm olan World Peace is None of Your Business’ta da Morrissey ile birlikte çalışmıştı. 

Yeni albüme giden yol ve Morrissey hakkında daha fazlası, https://www.redbull.com/tr-tr/cizgi-hikaye-morrissey adresinde yer alıyor.

0
2676
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle