05 EKİM, CUMA, 2018

İzlemek İçin Sabırsızlandıran 11 Dizi

Soğuk günlere yavaş yavaş kendimizi alıştırmış ve adım adım kışın yaklaştığını kabullenmişken ister istemez ev aktiviteleri daha çok kalbimizi çalmaya başlıyor. Ve yazın koşturmacalı günlerine nazaran kapalı mekân etkinliklerinin kurtarıcısı diziler bir bir eklenerek kabarık bir listeye dönüşüyor. Dizi tutkunlarına özel “izlemeniz gerekenler” listemiz yayında!

İzlemek İçin Sabırsızlandıran 11 Dizi

Birçoğumuzun dizi obsesifi olduğu şu zamanlarda gün geçmiyor ki yepyeni bir yapımı heyecanla beklemeyelim. Neyse ki online dizi platformları ve yapımcılar da “imdadımıza” yetişerek krizlerimizi dindirmeyi başarıyorlar. Bu sezon birbirinden merak uyandıran dizileri, yayımlanmış ve yayımlanmasına sayılı gün kalan yapımları sizler için mercek altına aldık.

The Haunting of Hill House 

Netflix’in merakla beklenen korku dizisi The Haunting of Hill House (Tepedeki Ev), vizyon tarihi 12 Ekim’e gün sayıyor. Tüm dünya ile aynı anda gösterime girecek ve Shirley Jackson’ın aynı adlı ikonik romanının modern bir yorumu olan The Haunting of Hill House dizisi, daha sonra ülkenin en ünlü “perili köşkü” olarak anılacak bir evde büyüyen kardeşlerin hikâyesinin gizemli kapılarını aralıyor. Mike Flanagan tarafından yazılan ve yönetilen dizinin yapımcıları ise yine Flanagan ve Trevor Macy olarak karşımıza çıkıyor. Dizinin oyuncu kadrosundan dikkat çeken isimler: Michiel Huisman, Carla Gugino, Timothy Hutton, Elizabeth Reaser, Oliver Jackson-Cohen, Henry Thomas, Kate Siegel, Victoria Pedretti, Lulu Wilson, McKenna Grace, Paxton Singleton, Violet McGraw ve Julian Hilliard.

Bartu Ben

Büyük Ev Ablukada grubunun solisti ve dizilerin absürt karakteri Bartu Küçükçağlayan’ın yazdığı ve aynı zamanda başrolünü oynadığı Bartu Ben dizisinde, bir “az ünlü”nün, az daha ünlü olma hikâyesini izleyeceğiz. Yeni yayımlanan fragmanında Ezgi Mola, Şebnem Bozoklu, Oğuzhan Uğur gibi isimleri gördüğümüz dizinin yönetmen koltuğunda 34. Sundance Film Festivali’nde Dünya Sineması Dramatik Film Yarışması Büyük Jüri Ödülü’nü Kelebekler filmiyle kazanan Tolga Karaçelik oturuyor. Yapımcılığını BKM’nin üstlendiği Bartu Ben, 18 Ekim’den itibaren BluTV’de izlenebilecek.

Sorry For Your Loss

Elizabeth Olsen’ın başrolünde karşımıza çıktığı Facebook Watch dizisi Sorry For Your Loss, 18 Eylül’de yayımlandı. Dizi, kocasının ölümünün ardından bilinmezlerin açmazında kalan Leigh Shaw‘ın (Elizabeth Olsen) hayatına odaklanıyor. Oyun yazarı Kit Steinkellner’ın imzasını taşıyan dizi bir yas sürecinden gizemli drama doğru evriliyor. Steinkellner’a dizide Kelly Marie Tran, Janet McTeer ve Jovan Adepo eşlik ediyor. Sorry For Your Loss’un yönetmenleri arasında James Ponsoldt, Allison Anders, Jamie Babbit, Hannah Fidell, Azazel Jacobs, Rose Troche, Jessica Yu yer alıyor.

Maniac

La La Land’teki performansıyla Oscar’ı kucaklayan Emma Stone, The Wolf of Wolf Street’teki performansıyla Oscar’a aday gösterilen Jonah Hill ve The Leftovers’tan tanıdığımız Justin Theroux’un başrollerini paylaştığı 10 bölümlük Netflix dizisi Maniac, 21 Eylül’de Netflix’te yayımlandığı günden beri konuşulmaya devam ediyor. Kara komedi ile bilimkurguyu harmanlayan dizide Annie Landsberg (Emma Stone) ve Owen Milgrim’in (Jonah Hill) bir ilaç testinde yaşadıklarını izliyoruz. Dizinin ​yönetmen koltuğunda ise True Detective dizisinin birinci sezon baş yapımcılığı ve yönetmenliğini üstlenen Cary Joji Fukunaga bulunuyor.


Homecoming

Julia Roberts’ın başrolüyle merak uyandıran Homecoming, enteresan konusuyla dikkat çekiyor. Sam Esmail’in yönetmenliğinde karşımıza çıkan dizi, savaştan yeni dönen travma etkisindeki askerlerin psikolojik tedavi gördüğü bir rehabilitasyon merkezinde geçiyor. Roberts, aynı zamanda dizinin yapımcıları arasında da yer alıyor. 2 Kasım itibarıyla Amazon Prime Video üzerinden izlenebilecek olan dizi psikolojik gerilim türünde. Askerlerin sivil hayata dönüş sürecinde psikolojik destek sağlayan görevli Heidi (Julia Roberts), hırslı patron Colin Belfast (Bobby Cannavale), sivil hayata dönmeye çalışan asker Walter Cruz (Stephan James) dizinin ana karakterleri arasında yer alıyor.

Kidding

Uzun süredir film ve dizilerde yer almayan Jim Carrey’yi Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ın yönetmeni Michel Gondry ile yeniden bir araya getiren Kidding,​ oynadığı dizide çocuk şovu yıldızı olan Jeff Pickles’ın aile hayatındaki sorunlarla baş etmeye çalışmasını konu alıyor. Dizinin senaryosu ise Weeds ve I’m Dying Up Here'la tanınan Dave Holstein tarafından kaleme alındı. Jim Carrey’yi 20 yıl sonra televizyon ekranlarına döndüren ve ilk bölümü 31 Ağustos’ta yayımlanan Kidding, izlenmeye değer bir yapım olarak karşımıza çıkıyor.

You

9 Eylül’de Amerika’da yayına giren You, çağımızın rahatsızlığı “stalker”lığa atıfta bulunur nitelikte. Netflix Orijinal Dizisi You, takıntılı ancak zeki bir New Yorklu olan Joe Goldberg'ün (Penn Badgley) sürükleyici öyküsüne odaklanıyor. Joe, Beck'in (Elizabeth Lail) kalbini kazanmak için günümüz teknolojilerinden yararlanır, başlarda masum görünen bu yöntem gitgide bir sapkınlığa dönüşür. Başrollerinde Penn Badgley ve Elizabeth Lail’in yer aldığı dizi, Blu TV’de yayımlanan 7YÜZ’den bir bölümü akıllara getiriyor, internet ve sosyal medyanın gücünden korkmamıza neden oluyor. Sera Gamble ve Greg Berlanti yaratıcılığında karşımıza çıkan dizinin yönetmenleri arasında Marcos Siega, Lee Toland Krieger, Kellie Cyrus, Erin Feeley, Victoria Mahoney, Martha Mitchell yer alıyor. Dizinin Türkiye vizyon tarihi şimdilik belirsiz.

Camping 

Girls dizisi ile gönlümüzde taht kuran Lena Dunham’ın, Jenni Konner’la yaratıcılığını ve senaristliğini üstlendiği HBO dizisi Camping’in başrolünde Jennifer Garner ve David Tennant yer alıyor. Julia Davis’in 2016’da İngiltere’de yayımlanan aynı dizisinin Amerikan uyarlaması olarak izleyeceğimiz Camping, 45. yaşını kutlamaya hazırlanan Walter ve onun aşırı kontrolcü eşi Kathryn’in doğum günü için bir kamp gezisine çıkması sonrası yaşananları anlatıyor. Dizinin pilot bölümü 14 Ekim tarihinde izlenebilecek.

The Protector

Netflix geçtiğimiz günlerde ilk Türk orijinal dizisi The Protector'dan (Hakan: Muhafız) görüntü ve görselleri yayımladı. Tarihte kendisine verilmiş gizli bir görevle İstanbul’u korumak zorunda olduğunu öğrenen Hakan’ı ve bir anda altüst olan yaşamını konu alan dizinin başrolünde Çağatay Ulusoy yer alıyor. Fantastik drama türündeki dizide Ulusoy’a Ayça Ayşin Turan, Hazar Ergüçlü, Okan Yalabık, Mehmet Kurtuluş, Saygın Soysal ve Burçin Terzioğlu eşlik ediyor. Dizinin yapımcılığını Netflix adına O3 Medya kurucu ortağı Onur Güvenatam üstleniyor. Dizinin yönetmen koltuğunda karşımıza çıkan isimler Umut Aral, Gönenç Uyanık, Can Evrenol olurken, görüntü yönetmenliğini ise Gökhan Tiryaki üstleniyor. The Protector'ün yakın zamanda yayına girmesi bekleniyor.

Chilling Adventures of Sabrina

Mad Men dizisiyle 7 sezon boyunca büyüyüşüne şahit olduğumuz Kiernan Shipka’nın başrol olarak karşımıza çıkacağı Netflix’in yeni dizisi Chilling Adventures of Sabrina, 90’ların meşhur cadısı Sabrina’yı, Rosemary’s Babys ve The Exorcist gibi kültleşmiş filmlerin ekseninde ilerleyerek yeniden ele alıyor. Yaratıcılığını Roberto Aguirre-Sacasa’nın üstlendiği dizi, genç cadı Sabrina’nın korku ve büyü dolu maceralarını karanlık ve esrarengiz bir şekilde anlatarak klasik “tatlı cadı” formatının dışına çıkacak gibi görünüyor. Merak edenler için Chilling Adventures of Sabrina’nın yayın tarihi 26 Ekim, yani Cadılar Bayramı’ndan birkaç gün önce olacak.

Sharp Objects

Mini dizi Sharp Objects, başrollerinde Amy Adams, Patricia Clarkson ve Eliza Scanlen’i ağırlıyor. Gillian Flynn’ın aynı adlı romanından uyarlanan dizi, öldürülen iki küçük kızın cinayetini araştırmak için büyüdüğü kasabaya geri dönen gazeteci Camille Preaker’ın (Amy Adams) yaşadıklarına odaklanıyor. Geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalan Preaker, gerilim dolu bir hikâyenin kapılarını aralıyor. Yönetmen koltuğunda Big Little Lies'ın yönetmeni Jean-Marc Vallée'nin bulunduğu Sharp Objects, özellikle görselliğiyle adından söz ettiriyor. 8 Haziran’da yayımlanan HBO yapımı dizi izlememiz gerekenler listesinin üst sıralarında yer alıyor.

0
23416
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage