04 MAYIS, PERŞEMBE, 2017

4-7 Mayıs Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Mayıs ayına girer girmez artan konserler ve tiyatro oyunlarının kendini gösterdiği kültür yaşam listemizde bu hafta; caz konserleri, atölyeler ve film gösterimleri gibi pek çok çeşitli etkinlik dikkat çekiyor. Rotanızı belirlemeden önce listemize göz atmayı unutmayın, iyi haftalar!

4-7 Mayıs Haftalık Kültür Yaşam Dozu

4 Mayıs

Esmerine

21:00/Konser/Zorlu PSM

Godspeed You! Black Emperor grubu ile bilinen Bruce Cawdron (davul) ve Saltland grubunda çalmış Beckie Foon(çello)'un 2000'de Montreal'de kurduğu Esmerine, Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında 4 Mayıs’ta sahne alacak. Post-rock sound’unun üstüne klasik müzik, post-punk ve Türk folk müziği gibi çok sesli yaklaşımlar getiren grup, modern oda müziğine yaptığı özgün yorum ile tanınıyor. Konser biletleri biletix veya etkinlik gişelerinden temin edilebilir. 

5 Mayıs

Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars

21:30/Konser/Babylon

Mambo, Cha-Cha, Salsa türündeki parçalarıyla ünlenen, ülke sınırlarını aşan performansıyla Ayhan Sicimoğlu&Latin All Stars, 5 Mayıs Cuma akşamı Babylon’da sahne alacak.

Turcolatino müzik türünde bir dünya grubu olan Ayhan Sicimoğlu&Latin All Stars, latin müziği alaturka tınılarla yorumlamalarıyla tanınıyor. Türkiye’deki televizyon kanallarında yapımcı ve sunucu olarak görev aldığı gezi-kültür programlarıyla geniş kitleler tarafından tanınan Sicimoğlu’nun önderliğinde kurulan grubun konser biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde.

Che Malambo

20:30/Dans/İş Sanat Kültür Merkezi

Tamamı erkek dansçılarından oluşan Arjantili Che Malambo topluluğu, 5 Mayıs Cuma günü İş Sanat Kültür Merkezi’nde peformans gösterecek. Tüm dünyada ilgiyle takip edilen Che Malambo şovlarını, ünlü koreograf Gilles Brinas liderliğinde sahneliyor.

Kökenleri 17. yüzyıldaki kovboy düellolarına dayanan, koşan atların ritmini yansıtan hızlı ayak hareketleri ve tempolu adımlarla izleyenlerin nefesini kesen Che Malambo, prömiyerini 2007 yılında Paris’te yaptı. New York City Center’da Fall for Dance Series isimli gösterisiyle kapalı gişe temsiller gerçekleştiren dans topluluğu, mayıs ayında İş Sanat kapsamında Türkiye’de izleyici ile buluşacak. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinden temin edilebilir.

6 Mayıs 

Büyüme Sancıları

14:00/Sinema/Pera Müzesi

Pera Film, 3–20 Mayıs tarihlerinde çocukluktan gençliğe, gençlikten yetişkinliğe geçiş sürecinde karşılaşılan zorlukları anlatan filmlere yer veren bir program düzenliyor. ‘’Büyüme Sancıları’’ film programında toplam 11 film gösterilecek.

Soner Can ve Barış Kaya’nın yönettiği Rauf; Fredrik Edfeldt yönetmenliğindeki Bir Kız; 2012 yılında kaybettiğimiz genç yönetmen Seyfi Teoman’ın Tatil Kitabı; Niki Caro’dan Balinanın Sırtında; Anna Rose Helmer’dan The Fits; Hirokazu Koreeda yönetmenliğindeki Kimse Fark Etmiyor; Sophie Hyde’ın 52 Salı; André Téchiné’nin yönettiği Yaş 17; Noah Baumbach’tan Frances Ha; Slyvain Chomet yönetmenliğindeki Attila Marcel ve Oscar kazanan Barry Jenkins yönetmenliğindeki Ay Işığı filmi program kapsamında gösterilecek. 6 Mayıs tarihinde Yaş 17, The Fits ve Balinanın Sırtında adlı filmler program kapsamında yer alacak.

Yekta Kopanla Bir Öykünün İzinde

15:00-19:00/Atölye/TOY İstanbul

Yekta Kopan, dört saatlik sürecek bir öykü atölyesiyle edebiyat tutkunlarının zihin kapılarını açmayı hedefliyor. Öykü fikri nasıl oluşumu, gelişimi, karakterler, zaman-mekan ilişkisi, simgeler, atmosfer gibi başlıkları kapsayan atölyede katılımcılar, öykünün iç dünyasına odaklanacak. 6 Mayıs’ta gerçekleşecek atölyenin katılım formu için buraya tıklayabilirsiniz.

7 Mayıs

Köpeklerin İsyan Günü

20:30/Tiyatro Oyunu/Zorlu PSM

Avrupa’nın seçkin tiyatro topluluklarını ağırlayan Sao Luiz Teatro Municipal ile İstanbul Tiyatro Festivali’nin ortak yapımı Köpeklerin İsyan Günü 7 Mayıs’ta  Zorlu PSM’ tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Kadrosunda Kanbolat Görkem Arslan, Zuhal Gencer Erkaya, Elif Ürse ve Sercan Gülbahar’ın yer aldığı oyun, Flaubert’in Modam Bovary romanının Nişantaşı uyarlaması. Oyuncu ve yönetmen Mark Levitas ile yazar, dramaturg Ceren Ercan’ın Aralık 2015’te kurdukları Platform’un ilk yapımı olan oyun, her devrin kaybedenlerine uzanan hikâyesiyle bugüne dair keskin bir gözlem sunuyor. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinden temin edilebilir.

0
2959
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage