21 KASIM, SALI, 2017

22-29 Kasım Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Havaların soğumasıyla birlikte evlere çekilmeye başlasak da 21. İstanbul Tiyatro Festivali’nin bu hafta sona ereceğini, 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin ise film gösterimlerine tam gaz devam ettiğini belirtmekte yarar var. Bu hafta etkinlik programınızı belirlemeden önce listemizdeki tiyatro oyunu, film ve konserlere göz atmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. İyi haftalar.

22-29 Kasım Haftalık Kültür Yaşam Dozu

22 Kasım

When in Rome

20:30 / Tiyatro / DasDas

21. İstanbul Tiyatro Festivali, kapsamında sahnelenecek olan When in Rome’un rejisörlüğünü Mesut Arslan üstleniyor. Ersin Umut Güler, Pervin Bağdat, Sermet Yeşil ve Yeşim Özsoy’un oyuncu kadrosunda olduğu oyun, Galataperform prodüksiyonu olarak 22 Kasım’da DasDas’ta sahnelenecek.

​Yalnız yaşayan genç bir kadın, bir aile apartmanına taşınır. Bir gün erkek arkadaşı ziyarete gelir. Sonrası ise kişisel alan, ikiyüzlülük ve bastırılmış cinsellik üzerine tanıdık bir hikâye... Karakterlerin içsesleri ve çarpıcı jestlerinin yanı sıra oyunun ışık tasarımı da seyircinin aşina olduğu bir hikâyeyi, alışık olmadığı bir sahne diliyle izlemesine ve yeni tecrübeler edinmesine aracı olacak. Ele aldığı oyunları yerleştirme yaklaşımıyla tasarlayan Mesut Arslan, tıpkı Oda ve AdamAldatma ve Gizli Yüz’de olduğu gibi, yine seyirciye beklenmedik anlar yaşatacak.

23 Kasım

Amadou & Mariam

20:30 / Konser / Babylon

U2, Blur, Coldplay ve David Gilmour gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşan Malili Afro-blues ikilisi Amadou & Mariam, XXF Very Very French Festival kapsamında 23 Kasım Perşembe günü Babylon’da. Bugüne kadar sekiz albüm kaydeden ikili, görme engellerine rağmen müzikle tüm engelleri yıkıyor. Welcome To Mali ile 52. Grammy Ödülleri'nde "En İyi Çağdaş Dünya Müzik Albümü" ödülüne aday gösterilen Amadou & Mariam, 2009 Nobel Barış Ödülleri’nde ve 2010 FIFA Dünya Kupası’nın açılış töreninde performans sergiledi.

24 Kasım

The Square

19:00 / Film / Kadıköy Sineması

Bu yıl beşinci yaşını kutlayan Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, The Square filmine de ev sahipliği yapıyor. Mayıs ayında 70. Cannes Film Festivali'nde Palme d'Or ödülünü kazanan İsveçli film The Square, bir Ruben Östlund filmi. Filmin oyuncu kadrosunda ise Claes Bang, ElisabethMoss, Dominic West, Christopher Læssø ve Terry Notary yer alıyor.

​​Film Stockholm’deki bir sanat merkezini mesken tutuyor. Bu sanat merkezinin artistik direktörlüğünü yapan Christian, “mükemmel” bir erkektir. Karısından boşanmış olsa da sevgi dolu bir babadır, ayrıca elektrikli otomobil kullanır ve doğru mücadeleleri destekler. Üzerinde çalıştığı proje olan “Kare” ziyaretçileri fedakârlığa davet eden ve başkalarına karşı sorumluluklarını hatırlatan bir enstalasyondur. Sanat sevdalısı, nazik, yakışıklı, kültürlü, donanımlıdır ve içinde yaşadığı toplum da öyle; refahla yoğrulmuş, capcanlı, zengin ve dost canlısıdır. Östlund, imajın kâğıt üstündeliğine, refahın gizliden gizliye yarattığı yozlaşmışlığa ve beslediği riyakârlığa yönelik sivri dilli, yenilikçi ve tartışmaya açık fikirlerle dolu bir filmle karşımızda.

25 Kasım

Seni Seviyorum Türkiye

18:00 / Tiyatro / Yunus Emre Kültür Merkezi

21. İstanbul Tiyatro Festivali, kapsamında sahnelenecek olan Seni Seviyorum Türkiye’nin rejisörlüğünü Ceren Ercan üstleniyor. Alican Yücesoy, Defne Şener Günay, İrem Sultan Cengiz, Emre Koç ve Damla Karaelmas Gökhan’ın oyuncu kadrosunda olduğu oyun, BBT-Bakırköy Belediye Tiyatroları prodüksiyonu olarak 24 Kasım’da Yunus Emre Kültür Merkezi Turhan Tuzcu Salonu’nda sahnelenecek.

İstanbul’un göbeğinde bir çamaşırhanede yanlarında kirli çamaşırları ile beş kişinin yolları kesişir. Türkiye’nin puslu politik iklimini ve memleketin hâletiruhiyesini hissedeceğimiz bu çamaşırhanede hem gerçekçi hem de ironik bir atmosfer hâkimdir. Ceren Ercan’ın yazdığı Seni Seviyorum Türkiye bugün bu ülkeyi sevme çabası üzerine bir oyun. Yelda Baskın’ın rejisiyle izleyeceğimiz oyunda karakterler; aksayan hayatın akışı içinde “buradayım ve ben de Türkiye’yim” demenin imkânı üzerine bir yolculuğa çıkıyorlar.

25 Kasım

Nejat Dimili

22:30 / Konser / Kargaart

İlk albümü “Ambivalans” ile alternatif müzik sahnesinin dikkat çeken isimlerinden birine dönüşen Nejat Dimili’nin Anadolu yakasındaki ilk albüm konseri, 25 Kasım Cumartesi gecesi KargART’ta olacak. 22:30’da başlayacak ve biletleri 20 TL’den satışta olan konserde Dimili, “Ambivalans” albümünden şarkıları seslendirecek.

​​Alman plak şirketi Timezone Records etiketiyle yayımlanan, söz ve müziklerini Nejat Dimili’nin üstlendiği albüm, elektronik müziği ve slowcore’u buluşturuyor. “Aynı anda iki zıt düşünceyi veya duyguyu yaşama, karşıt duyguları bir arada bulundurma hali” anlamını taşıyan “Ambivalans”, Mayıs ayında Alman plak şirketi Timezone Records etiketiyle yayınlanmış ve Türkiye dahil olmak üzere ABD, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa gibi pek çok ülkenin dijital platformlarında satışa sunulmuştu.

26 Kasım

Black Lips

21:00 / Konser / Garaj

Black Lips’in garage rock, psychedelic rock, lo-fi, garage punk, punk rock ve indie rock şeklinde sınıflandırılan diskografisi; türler üstü derecede sansasyonel bir kariyerin sadece bir kısmı. Cole Alexander, Jared Swilley, Jack Hines, Oakley Munson ve Zumi Rosow’dan oluşan Black Lips alelade bir rock’n’roll grubu değil. Rolling Stone ve Spin'le başlayıp New York Times dâhil birçok önemli mecra tarafından neredeyse tez konusu haline getirilen; asla bir sonraki dakikasını tahmin edemediğiniz türden sahne şovlarıyla punk’ın en ateşli zamanlarına öykünüyorlar. ABD sınırlarını çoktan aşan ünü ile ikonik garage rock grubu Black Lips, 26 Kasım’da Garaj’da sevenleriyle buluşacak.

26-27 Kasım

Washed Out

20:00 / Konser / Salon İKSV

ABD’li Ernest Greene’in dream pop, synth pop, chillwave projesi Washed Out, 26-27 Kasım’da Salon İKSV'de olacak. “Yatak odası prodüktörleri” jenerasyonun en iyi ilk örneklerinden. Kütüphanecilik eğitimi alıp iş bulamayınca kendi yatak odasında kucağında gitarı, yerde pedalları ve komodininde dizüstü bilgisayar eşliğinde ilk üretimlerine başladı. İlk kayıtları daha kirli, daha distorsiyonlu, Neon Indian ve Memory Tapes gibi çağdaşlarını hatırlatan dance pop prodüksiyonlarıydı.

​​2011 yılında ilk hiti Feel It All Around, Portlandia adlı TV dizisinin açılış jeneriği şarkısı oldu. Ardından indie müzisyenlerin hayallerini süsleyen plak şirketi Sub Pop ailesine katıldı. 30 Haziran’da yayımlanan son albüm Mister Mellow, 2013 tarihli Paracosm’dan beri heyecanla yeni albüm bekleyen takipçileri için gerçek bir yaz hediyesi oldu. Washed Out, yeni albümün Get Lost’un turnesi kapsamında sorumluluklarınızı ve dış dünyayı unutacağınız iki gün üst üste konserle ilk defa İstanbul’da Salon İKSV'de sahne alacak.

28-29 Kasım

Kürk Mantolu Madonna

20:30 / Tiyatro / Zorlu PSM Drama Sahnesi

Yazılmasının üzerinden yetmiş yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen, en çok okunanlar listesinden adı eksilmeyen, Türkiye okurunun başucu kitabı Kürk Mantolu Madonna, dünyada ilk defa tiyatro oyunu olarak seyirci karşısına çıkıyor. Günümüz Türkiye tiyatrosunun başarılı yönetmenlerinden Engin Alkan’ın sahneye uyarlayıp yönettiği, başrollerde; Menderes Samancılar, Tuba Ünsal, Alper Saldıran, Sercan Badur, Lila Gürmen, Sacide Taşaner ve konuk oyuncu Kayhan Yıldızoğlu’nu izleyeceğiniz Kürk Mantolu Madonna, okuyucusunda derin izler bırakan Sabahattin Ali’nin ölümsüz eserini, ilk kez tiyatronun büyülü dünyasında yaşamaya davet ediyor.

0
2838
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage