18 TEMMUZ, SALI, 2017

18-23 Temmuz Haftalık Kültür Yaşam Dozu

İstanbul yaz mevsimini yaşadığını son birkaç gündür unutmuş olsa da, özellikle bugün hepimizi şaşkına uğratan yağmur hafta ortası etkisini yitirecek. Planlarınızı iptal etmeyin ama şemsiyenizi yanınıza almayı da unutmayın. Bu hafta katılabileceğiniz birçok konser, film gösterimi ve bir de festival bulunuyor.

18-23 Temmuz Haftalık Kültür Yaşam Dozu

18 Temmuz

Dee Dee Bridgewater “Memphis”

21:00 / Konser / Zorlu PSM Ana Tiyatro

Üç Grammy ödülü, yedi adaylığı, The Wiz müzikaliyle bir de Tony ödülü bulunan, Motown Records efsanesinin başrol oyuncularından Dee Dee Bridgewater, doğduğu şehir Memphis’in müzikal mirasına saygı duruşu niteliğindeki özel projesi ile 24. İstanbul Caz festivali’nde. 

Daha önce de birçok kez festivalin konuğu olan ve ülkemizde geniş bir hayran kitlesi bulunan sanatçı, BB King, Al Green gibi blues ve soul ustalarının şarkılarını yeniden yorumlayacak. Caz ve soul’un divası Dee Dee Bridgewater, 18 Temmuz Salı akşamı 21:00’de Zorlu PSM Ana Tiyatro’da sevenlerini yine kendine hayran bırakacak. 

18 Temmuz

Captain Fantastic

21:15 / Film / Enka Eşraf Denizhan Açıkhava

Kaptan Fantastik filmi, ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu'nda sinemaseverlerle buluşuyor. Matt Ross'un yazıp yönettiği, başrolünde Viggo Mortensen'in yer aldığı Kaptan Fantastik, çocuklarını medeniyetten uzakta ve farklı bir eğitim sistemiyle yetiştiren Ben ve Leslie çiftinin yaşadıklarını anlatıyor. Ben (Viggo Mortensen) ve Leslie (Trin Miller), çocuklarını alışılageldik medeniyet kalıplarının dışında, geleneksel eğitim sisteminden farklı ve toplumsal normlardan uzakta, Kuzeybatı Pasifik'te satın aldıkları bir arazide yetiştirirler. Aile başlagıçta çok mutludur ancak Leslie'nin ölümüyle bu cennet düzeni bozulur. Ben, şehre götürmeye mecbur kaldığı çocuklarının, bu yeni yaşam biçiminin içinde kaybolmamaları için uğraşırken bir yandan da onları annelerinin olmadığı bir hayata hazırlamaya çalışır. Leslie'nin ailesinin baskıları ve çocuklarının arkasından dolaplar çevirdiklerine inanmaya başlamasıyla Ben, yepyeni bir babalık sınavıyla karşı karşıya kalır ve kendi yöntemlerini sorgulamaya başlar.

19 Temmuz

Bokanté / Bill Laurance

21:00 / Konser / Beykoz Kundura

Caz ve elektronik müziği birleştiren füzyon mutfağı Snarky Puppy’nin arkasındaki isimler, Beykoz Kundura’nın atmosferine çok yakışacak bir performansla 24. İstanbul Caz Festivali’nde olacaklar. Snarky Puppy’nin klavyecisi Bill Laurance’ın performansıyla başlayacak gece, grubun kurucusu ve bas gitaristi Michael League’in yepyeni projesi Bokanté ile devam edecek. League’in tanımıyla “Batı Afrika müziği, delta blues ve Led Zeppelin’in ilginç bir birleşimi” olan Bokanté, 19 Temmuz Çarşamba akşamı kulaklarınızda yeni ufuklar açacak.

20 Temmuz

Land Of Mine

21:00 / Film / Uniq Açıkhava Sahnesi

Bu yaz birbirinden iddalı yapımları açıkhava sahnesine taşıyan Uniq İstanbul, Land Of Mine filmini Perşembe akşamı perdesine taşıyacak. Almanya’nın 1945 Mayıs’ında teslim olmasının ardından bir grup Alman savaş esiri Danimarka’ya gönderilir. Esirlerin görevi ülkenin batı kıyılarında bulunan iki milyona yakın mayını çıplak elleriyle, hiç bir korumaları olmadan temizlemektir. Bu göreve gönderilenlerin yarısından fazlasının hayatını veya bir uzvunu kaybettiği gerçek olaylara dayanan Mayın Ülkesi, 2. Dünya Savaşı hakkında az bilinen bir hikâyeyi su yüzüne çıkartıyor ve tarihin karanlık sayfalarına oldukça etkileyici, hüzünlü bir yolculuğa sürüklüyor. Film, bu yıl Danimarka’nın Oscar adayıydı.

21 Temmuz -23 Temmuz

Big Burn

13:00 / Festival / Suma Beach

Türkiye’nin yeni festival deneyimi Big Burn, 21-23 Temmuz tarihlerinde müzik ve doğanın iç içe olduğu bir atmosferde, uzun süre konuşulacak üç günlük bir festival ile karşımızda. Bu yıl 100 DJ’in sahne alacağı Big Burn İstanbul, elektronik müzik dünyasını 3 gün, 60 saat boyunca, 5 sahnede; deniz, kum, güneş üçgeninde Suma Beach’te benzersiz bir konsept ile bir araya getirecek.

​​Elektronik müzik sahnesinin yıldız isimlerinden Richie Hawtin, Nicole Moudaber, Dixon, Acid Pauli, Nu, Luciano ve Bedouin’in yanı sıra Argenis Brito, Dani Casarano, Felipe Valenzuela, Jeremy Olander, André Galluzzi, Anthea, Autarkic, Barnt, Boot & Tax, Isolée, Janina, Javi Redondo, Kalabrese, Lake people, Patrice Bäumel, Aex, Bu Bu, Lemurian, Nastia, subb-an, Tobi dei, Ulises, Valentino Kanzyani ve daha pek çok ünlü ismin 21-23 Temmuz tarihlerinde katılacağı festivali kaçırmamanızı öneririz.

22 Temmuz 

Deniz Tekin

20:00 / Konser / If Performance Hall

Youtube’tan yayımladığı videoları ile milyonlarca kişiye ulaşan genç sanatçı Deniz Tekin, güçlü sesi ve sahne performansı ile gelecek vadeden sanatçılardan. Deniz Tekin, Bu özel gecede, çok sevilen cover'ları dışında yeni albümü Kozakuluçka’yı dinleyenleri ile paylaşacak. Sonrasında "Soul Project" ile #GeceIFtebiter sizlerle olacak.

23 Temmuz

Koca Dünya

21:00 / Film / Uniq Açıkhava Sahnesi

Reha Erdem’in yönettiği bol ödüllü film Koca Dünya, Uniq Açıkhava Sahnesi’nde sizlerle olacak. Ali ile Zuhal yetimhanede büyümüş iki gençtir. Kardeş oldukları söylenir. Öyle değilse bile geçen zaman ve sahipsizlikleri onları kardeş gibi yakınlaştırmıştır. Film Ali ile Zuhal’in yetimhane dışındaki koca dünyanın kucağına savunmasız fırlatılıp atıldıkları sırada başlar. Ali ve Zuhal, yetimhaneden çıkıp bu koca dünyaya attıkları ilk adımda suçla tanışırlar. Onlar için artık insanlar arasında yaşamak olanaksız hale gelmiştir; sığındıkları orman, onlar için bir tür ıssız adaya dönüşür. Medeni dünyadan dışarıya fırlatılıp atılan iki çocuk, insanlığın tüm serüvenini burada sil baştan yaşayacaktır.

Görseller: Jean Baptiste Courtier

0
3290
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage