18 NİSAN, SALI, 2017

18-23 Nisan Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Bu hafta rotanızı belirlemeye yardımcı olacak birçok etkinlik bulunuyor. Uluslararası müzisyenlerin Türkiye’deki konser duraklarının yanı sıra, sinema ve tiyatro etkinlikleriyle de dolu etkinlik listemize göz atabilirsiniz. Herkese iyi haftalar! 

18-23 Nisan Haftalık Kültür Yaşam Dozu

18 Nisan

Riff Cohen

21:30/Konser/Salon İKSV

Paris’te yaşayan İsrailli şarkıcı Riff Cohen, 18 ve 19 Nisan tarihlerinde salon İKSV’de performans gerçekleştirecek. Şarkıları birçok kez Türkçe’ye uyarlanan sanatçı son olarak 2015 yılında çıkardığı A la menthe albümüyle dinleyici karşısına çıkmıştı. Shazam üzerinden 100 binin üzerinde aranarak Türkiye konumunda rekor kıran Riff Cohen, İstanbullu dinleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor. 18-19 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek konserinin biletleri biletix ve etkinlik gişesinde.

19 Nisan

Ksenija Sidorova& Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası

20:30/ Konser

Letonyalı akordeon sanatçısı Ksenija Sidorova, 19 Nisan’da İş Sanat Kültür Merkezi’nde sahne alacak. Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne alacak Sidorova, Bizet’nin Carmen Operası ve Piazzolla eserlerinden bir seçkiyle izleyici karşısına çıkacak.

2009 yılında Londra’daki Wigmore Hall’de çıkışını yapan sanatçı, 2012 yılında Bryn Terfel Vakfı’nda Uluslararası Ödül’e layık görülen ilk kişi oldu. 19 Nisan’da İş Sanat’ta gerçekleşecek konserin biletleri biletix veya etkinlik gişelerinden temin edilebilir.

Iyeoka

20:30/Konser/Babylon

Nijerya kökenli Amerikalı müzisyen Iyeoka, 19 ve 20 Nisan’da iki gün üst üste Babylon’da dinleyici karşısında olacak. Aynı zamanda şair ve aktivistliğiyle tanınan sanatçının TED Global üyeliği de bulunuyor. Simply Falling şarkısıyla bilinirlik Iyeoka, kendi türünün özgün örneklerini verdi. Blues türüne getirdiği yeni pop yaklaşımıyla öne çıkan sanatçı; Femi Kuti, Zap Mama ve Soulive gibi blues, soul ve cazın önemli isimleriyle aynı sahneyi paylaştı. Son olarak 2016 yılında Gold albümüyle hayranlarının karşısına çıkan sanatçının 19-20 Nisan tarihlerindeki konserinin biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde.

20 Nisan

Fransızca İlk Uzun Metrajlı Filmler Festivali

13:00/Sinema/ F. K.M, İstanbul Modern, Salt Galata

“İlk Uzun Metrajım” adını taşıyan festival, yönetmenlerin ilk uzun metrajlı Fransızca filmlerini gösterecek. Etkinlik, Fransız Kültür Merkezi, İstanbul Modern, Salt Galata, Wallonie-Bruxelles International, Armada Hôtel ve Paysages Humains işbirliği ile 20 - 23 Nisan 2017 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek. Fransızca sinemayı daha iyi tanıtmak amacıyla düzenlenen festivale, Claire Simon, Ariane Mnouchkine’nin Théâtre du Soleil (Güneş Tiyatrosu) topluluğu, oyuncu Gérard Hardy ve Belçikalı yapımcı Eric Van Zuyten konuk olacak.

Yoldan Çıkan Oyun

21:00/Tiyatro/ Zorlu PSM

Geçtiğimiz sene Afife Tiyatro Ödülleri’nde Haldun Dormen Özel Ödülü’nü En İyi Komedi dalında kazanan Yoldan Çıkan Oyun, Zorlu PSM'de yeni sezonuna devam ediyor. 2015 yılında Oliver Ödülleri’nde En İyi Komedi Oyunu seçilen Yoldan Çıkan Oyun, Talimhane Tiyatrosu işbirliği ve Zorlu PSM prodüksiyonuyla bu sezonda da sahnede olacak. Komedi türünün başarılı isimleri Sarp Apak, Öner Erkan ve Bartu Küçükçağlayan’ın bir araya geldiği oyunun yönetmenliğini Lerzan Pamir üstleniyor. Geçtiğimiz yıl, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nde de En İyi Ensemble (Canlandırmada Bütünlük) ödülüne de layık görülen eser, 20 Nisan’da Zorlu PSM'de izlenebilir. Biletler biletix ve etkinlik gişesinde.

21 Nisan 

Gevende

22:00/ Konser/ Salon İKSV

Gevende, 17 Şubat’ta Baykuş Müzik etiketiyle dinleyiciyle buluşan Kırınardı adlı albümünün ardından konserlere devam ediyor.

Gitmek ve kalmak arasındaki ikileme, yaşadığımız mekânda üretme ve mücadele etmeye odaklı söylemleri ile bilinen grubun yeni albümünün kapak fotoğrafı çekimini Orhan Cem Çetin üstlendi. 20 Nisan’da Salon İKSV’de gerçekleşecek konserin biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde. 

Clockwork & Avatism

23:00/Konser/Babylon

House müzikleriyle tanınan ünlü prodüktörler Clockwork ve Avatism’in CW/A adlı projesi, 21 Nisan Cuma akşamı Babylon’da olacak. Sonar, Exit, Audioriver gibi dünyaca ünlü sahnelerde performans gösteren CW/A, Türkiye’deki dinleyicilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Thomas Feriero ve Francesco Leali ortaklığıyla kurulan CW/A, son olarak Words Unspoken albümü ile house müzik dünyasında beğeniyle karşılanmıştı. Warm Up olarak Tolga Duyan’ın sahne alacağı konserde, CW/A öncesi Selim Siyami ve Taçkın Bilal’den oluşan Tolarence Break olacak. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinde.

22 Nisan

Seksen Günde Dünya Turu

11:30/Tiyatro/Akbank Sanat

Akbank Sanat’ın Çocuk Tiyatrosu kapsamında sahnelenen yeni oyunu Jules Verne’nin klasikleşmiş eseri olan 80 Günde Dünya Turu, 22 Nisan’da sahnelenecek. 80 Günde Dünya Turu'nun oyuncu kadrosunda Anıl Altınöz, Güliz Gençoğlu, Melih Düzenli, Mert Aydın bulunuyor. 2013 yılında Londra’da sahnelenmeye başlanan oyun, Mehmet Ergen’in çevirisi ve Lerzan Pamir’in yönetmenliğinde izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. 

Ebedi Barış

20:00/Tiyatro/ Tatbikat Sahnesi Ankara

Entropi Sahne prodüksiyonu olan Ebedi Barış oyunu 22 Nisan akşamı Toy İstanbul Sahnesi’nde oynanacak. Juan Mayorga’nın yazdığı oyunun çevirisini Canan Şahin üstlendi. Juan Mayorga’nın, Immanuel Kant’ın aynı adlı denemesinden ilhamla kaleme aldığı Ebedi Barış, Yunus Emre Bozdoğan yönetmenliğiyle sahneleniyor. Rüçhan Çalışkur, Burak Demir, Serdar Yeğin, Olgun Toker ve Baran Güler'in rol aldığı oyun, bilinmeyen bir yerde üç farklı köpeğin değerli beyaz tasmayı elde ederek anti-terör uzmanı olmak için mücadele etmesini konu alıyor. 22 Nisan'da gerçekleşecek etkinliğin biletlerini biletiva veya etkinlik gişelerinden temin edebilirsiniz.

23 Nisan

Animals Musical

14:30/Tiyatro/ UNIQ Hall

Dünya çapında bir müzikal olan Animals Musical, Gate Sahne Sanatları’nın dev kadrosuyla 23 Nisan’da sahne almaya hazırlanıyor. UNİQ Hall’de sahnelenecek olan gösteri iki perdeden oluşuyor. Afrika’daki kabile ve savaş konularının işlendiği müzikalde fantastik biçimde insan vücuduyla entegre dev hayvan kuklaları tasarlandı. Polifonik koronun eşlik ettiği müzikal, özgün düşünülmüş koreografisiyle de öne çıkıyor. Ahmet Kazanbal yönetmenliğindeki müzikal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında UNIQ Hall’de izlenebilecek. Biletler biletix’te.

0
3335
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage