17 EKİM, SALI, 2017

17-23 Ekim Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Bu hafta, hazır havalar da güzel giderken, sonbahar akşamları yine çok çeşitli etkinliklerle dolu. Özellikle açık havada katılabileceğiniz etkinlikler bitmeden, birçok disiplinden sanatçının farklı üretimlerini yakalamanın tam zamanı. İyi haftalar. 

17-23 Ekim Haftalık Kültür Yaşam Dozu

17 Ekim

Ruki

20:30 / Tiyatro / Zorlu PSM

Reha Özcan’ın asrın yarası olan ırkçılığı ele alıdığı tek kişilik oyunu Ruki Zorlu PSM’de gerçekleşecek. Boksör Ruki'nin hikâyesi, Johann Rukelie Trollmann'ın biyografisine dayanıyor. Oyun, 1907 Hannover doğumlu, 1933 Orta Siklet Almanya Şampiyonu Trollmann’ın 1944 yılında Wittenberg'te bir toplama kampı olan Neuengamme'da öldürülmesini ve hikâyesini konu alıyor. Reha Özcan, bu kez Ruki ile yaşanmış bir hayat hikâyesini farklı yorumuyla tiyatroseverlere sunuyor. Rike Reiniger tarafından yazılan oyun, Dr. Phil Gülen İpek Abalı tarafından Türkçe'ye çevrildi. Kerem Kuraner'in yapımcılığını üstlendiği oyunun yönetmeni ise: Reha Özcan. Oyunun Müzik tasarımı Serkan Alkan, Koroegrafisi ise Sibel Sürel'e ait.

18 Ekim

Nejat Dimili

21:30 / Konser / Salon İKSV

Klasik müzik eğitimiyle başlayan profesyonel müzikal kariyerini elektronik müzik alanında sürdüren Nejat Dimili’nin merakla beklenen ilk albümü Ambivalans'ın lansman konseri, 18 Ekim’de Salon İKSV’de gerçekleşecek. Elektronik müzik ile slowcore’u buluşturan ve “Aynı anda iki zıt düşünceyi veya duyguyu yaşama, karşıt duyguları bir arada bulundurma hali” anlamını taşıyan Ambivalans, Alman plak şirketi Timezone Records etiketiyle yayımlandı ve Türkiye dahil olmak üzere ABD, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa gibi pek çok ülkenin dijital platformlarında satışa sunuldu. 10 şarkıdan oluşan albümün söz, müzik ve prodüktörlüğünü de üstlenen Nejat Dimili, 18 Ekim’de sevenleriyle buluşacak.

19-23 Ekim

Kanada Film Günleri

12:00 / Film  / İstanbul Modern

Kanada'nın 150. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Kanada Büyükelçiliği'nin katkılarıyla, Başka Sinema ve İstanbul Modern Sinema iş birliğiyle düzenlenen Kanada Film Günleri'nin gösterimleri; 19-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul Modern'de, 23-27 Ekim tarihleri arasında da Boğaziçi Üniversitesi Sinebu'da gerçekleşecek. Kanada sinemasının dünyaca tanınan yönetmenlerinin filmlerinden bir seçki sunulacak program çerçevesinde, 1991’den bugüne imzasını attığı büyük yapımlarla Oscar dâhil pek çok büyük ödüle layık görülmüş Hint asıllı Kanadalı yönetmen Deepa Mehta da İstanbul'a gelecek. Kanada Film Günleri çerçevesinde, 19-23 Ekim tarihleri arasında Deepa Mehta: Bir Başkaldırı Sineması başlığıyla İstanbul Modern'de yönetmenin altı filminin yer alacağı bir toplu gösterim gerçekleşecek. Deepa Mehta, 19 Ekim saat 17.00'de yapılacak Water filminin gösterimine katılacak, ayrıca 21 Ekim Cumartesi günü saat 17:00'de yine İstanbul Modern'de bir söyleşi gerçekleştirecek.

20 Ekim

Good Time

Çeşitli Seanslar / Film / Çeşitli Salonlar

Robert Pattinson’ın sayısız kaynak tarafından “kariyerinin zirve noktası” olarak nitelenen performansıyla bu yıl Cannes Film Festivali’nde övgülere boğulan Good Time, New York sokaklarında bir an bile hız kesmeyen, nefes nefese bir suç ve gerilim fırtınası. Martin Scorsese ve Sidney Lumet klasikleriyle karşılaştırılan film, acemi bir soygun işine girişen Connie ve Nick isimli iki kardeşin hikâyesini anlatıyor.

​Filmde bankayı soyduktan sonra Nick yakalanır ve koşulların çok zorlu olduğu bir hapishaneye düşer. Kardeşini kurtarmak için her yolu denemeye kararlı olan Connie, arkadaşı Corey’nin yardımına başvurur. Kefaret parasını bulmak için gittikleri tefecide işler daha da karışır. Connie kendisini bitmek bilmeyen bir gecede, kardeşini hapishaneden kaçırmaya çalıştığı, zamana karşı bir kovalamacanın ortasında bulur. Hollywood’un yeni nesil iki dehası Safdie Biraderler’in yönettiği filmde Robert Pattinson’a Oscar adaylığı sahibi iki yıldız oyuncu Jennifer Jason Leigh ve Barkhad Abdi eşlik ediyor.

21-22 Ekim

İstanbul Cocktail Festival

14:00 / Festival / UNIQ Açıkhava Sahnesi

Hem göze hem dile hitap eden günlük hayatın en trend içecekleri haline gelen kokteyller, tek bir çatıda; 21-22 Ekim'de Uniq İstanbul’da gerçekleşecek olan İstanbul Cocktail Festival’de toplanıyor. “Kokteyl nedir?”, “nasıl yapılır?” sorularına A’dan Z’ye cevap niteliğindeki festivalde, Türkiye’nin en iyi kokteyl barlarının gözbebeği ürünleri ve tadımları, işin pirleri eşliğinde favori içeceklerinizi ve garnitürleri en doğru şekilde kullanmayı öğreneceğiniz “workshop”lar ve birçok yerli müzisyen sizleri bekliyor. Bolca dans edeceğimiz Uniq Istanbul açık hava sahnesinde Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, Jehan Barbur, Hey Douglas, Evrencan Gündüz, kolektif istanbul, Deeperise, Ali Kuru, kozmonotosman, Manuş-u Âlâ ve Göksel Duran’ın kulağınıza ve kalbinize yapacağı ferah dokunuşları ile en güzel müziklere hazır olun.

21 Ekim

Marian Hill

22:30 / Konser / Babylon

Marian Hill, 21 Ekim Cumartesi akşamı Türkiye’de ilk kez Babylon’a konuk oluyor. Jeremy Lloyd ve Samantha Gongol’un projesi Marian Hill; blues, akustik ve dijitalin harmanıyla klasik ve modern sesleri bir araya getiriyor. İlk teklileri One Time’ın başarısını geçen sene yayımladıkları Act One albümüyle devam ettiren ve Down adlı parçalarıyla radyo listelerine hızlı bir giriş yapan ikili, eşine az rastlanır bir tarz yakaladı. 

22 Ekim

Kızgın Damdaki Kedi

16:00 / Tiyatro / Caddebostan Kültür Merkezi

Mam'art Tiyatro geçen sezon Nereye Gitti Bütün Çiçekler oyununun ardından yeni sezonda Tenesse Williams’ın Kızgın Damdaki Kedi oyunuyla karşımıza çıkıyor. Rejisörlüğünü Serkan Salihoğlu’nun üstlendiği oyunun kadrosunda; Ayten Uncuoğlu, Sezin Akbaşoğlulları, Tuğrul Tülek, Ünal Silver, Bennur Duyucu ve Ömür Kayakıyılmaz yer alıyor. Pulitzer ile Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Ödülü’nü almış olan Kızgın Damdaki Kedi; büyük arazi sahibi, zengin bir Amerikan ailesi içindeki gizlenmiş, saklı kalmış birtakım gerçeklerin ortaya dökülmesiyle yaşanan çatışmaların anlatıldığı psikolojik-gerçekçi bir oyun.

0
3625
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage