GÜNDEM
  • 19-04-2024

    Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi, ön izleme günlerinin ardından 20 Nisan Cumartesi günü kapılarını açacak. Venedik Bienali Türkiye Pavyonu, Gülsün Karamustafa’nın “Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli” başlıklı mekâna özel yeni yerleştirmesini 24 Kasım’a kadar sanatseverlerle buluşturacak.

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu üstlendiği Türkiye Pavyonu, T.C. Dışişleri Bakanlığı himayesinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Türk Hava Yolları ana sponsorluğu ve havayolu partnerliğinde, SAHA Derneği’nin prodüksiyon ve yayın desteğiyle düzenleniyor. Venedik Bienali’nin ana sergi mekânlarından Arsenale’de bulunan Türkiye Pavyonu, 18 Nisan Perşembe günü, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla açıldı. İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın ev sahipliğinde yapılan açılışa T.C. Roma Büyükelçisi Ömer Gücük, T.C. Roma Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Haluk Söner, T.C. Milano Başkonsolosu Mehmet Özöktem ve T.C. Venedik Fahri Başkonsolosu Filippo Olivetti katıldı.

    Gülsün Karamustafa’nın, Türkiye Pavyonu’na özel olarak ürettiği “Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli” adlı eserinde, farklı malzemelerin kullanıldığı, heykelleri andıran çalışmalara, bir film ve bir ses kompozisyonu eşlik ediyor. Karamustafa’nın, boyutlarını İstanbul’daki tarihi Hipodrom’a benzettiği sergi mekânına girildiğinde, ziyaretçileri, Venedik’in ünlü Murano camlarından yapılmış, tavandan asılı duran üç etkileyici avize karşılıyor. Avizelerin her biri Hristiyanlık, Yahudilik ve İslam olmak üzere birer tek tanrılı inancı temsil ediyor. Dikenli telle sarılan bu ışıklı sembolik objeler, dinler arasındaki tarihi gerilimleri ve çekişmeleri simgeliyor. Pavyonda ayrıca farklı yüksekliklerde içi boş, plastik sütun kalıpları yer alıyor. Ancak destekler yardımıyla ayakta durabilen bu kalıplar, geleneksel olarak zafer ve dayanıklılığı çağrıştıran sütunlarla tezat oluşturarak serginin ele aldığı boşluk ve kırıklık duygularını somutlaştırıyor. Mekânda ayrıca, atık Murano camı parçalarıyla yüklü vagonlar bulunuyor. Pavyonda Gülsün Karamustafa’nın sanat pratiğinde önemli bir yer tutan bir de film yer alıyor. Dünya çapında göç, savaş ve gösterileri konu alan siyah beyaz propaganda görüntülerini içeren filmde Karamustafa, görüntüleri yeniden kurgulayarak, insanlık durumuna yeni bir bakış açısı getiriyor. Sergiye eşlik eden bir ses kompozisyonu da ziyaretçilerin deneyimini derinleştiriyor. 

    Projenin grafik tasarımını Esen Karol, editörlüğünü Melis Cankara üstlenirken, Yelta Köm sergi tasarım danışmanlığı, Erinç Tepetaş aydınlatma tasarım danışmanlığı ve Furkan Keçeli ses tasarımı danışmanlığı ile katkı sağlıyor. 

    Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

    ​Fotoğraf: RMphotostudio

    0
    0
    110
  • 19-04-2024

    Elif Batuman’ın Puşkin’den Platonov’a en sevdiği Rus yazarların izini sürdüğü, Amerika’da “2010’un En İyi Kitapları” listelerinde yer alan ilk kitabı Ecinniler: Rus Edebiyatı ve Okurlarıyla Maceralar, Sabri Gürses’in çevirisiyle Can Yayınları’ndan çıktı.

    Özyaşamöyküsü, gezi günlüğü, deneme, eleştiri ve inceleme biçimlerinin iç içe geçtiği Ecinniler’de Batuman, Rus yazarların eserlerinden yaptığı okumaları, onların hayatlarının hüzünlü ve komik hikâyeleriyle ustaca birleştiriyor.

    Kitapta yeri geliyor Tolstoy’un atalarının malikânesindeki olası bir cinayeti araştırmasını izliyoruz, yeri geliyor Stanford, İsviçre ve St. Petersburg’a doğru yol alıyor, Puşkin’in Kafkasya’daki gezintilerinin izini sürüyor; eski Özbekçede neden ağlamak fiili için yüzlerce farklı kelime bulunduğunu öğreniyor ya da Neva Nehri’nin üzerine inşa edilen 18. yüzyıldan kalma bir buz sarayını görüyoruz.

    ​Benjamin Kunkel bu kitap hakkında şunları söylüyor: “Ecinniler, Rus edebiyatı ya da yüksek lisans üzerine yazılmış en komik kitap olabilir. Sayfaları bir bir okurken bazen öyle eğleniyorsunuz ki Batuman’ın doğal kalemi ve zekâsına imrenmeyi bile unutuyorsunuz. Kuşağının en iyi yazarlarından biri olduğunu belirtmeye gerek bile yok.”

    0
    0
    212
  • 19-04-2024

    İstanbul Modern’in United Colors of Benetton desteğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında hayata geçirdiği “Müzede Oyun” başlıklı programı 20, 21 ve 23 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.

    2-10 yaş arası çocuklu ailelere yönelik düzenlenen “Müzede Oyun” başlıklı çocuk şenliği, “Renk Atölyesi” adlı sanat uygulamasını, “Masallarda Sanat” başlıklı drama etkinliklerini ve ebeveynler için “Yaratıcılık Seminerleri”ni kapsıyor. Ayrıca, Çocuk Şenliği süresince aileler, müzenin mezanin katında yer alan Sanat Alanı’nda kolaj tekniği ile portre çalışmaları üretebilecekler. Çocuklar ve ailelerine özel tasarlanan, çocukları sanatla bir araya getiren “Müzede Oyun” programında farklı etkinliklerle çocuklar, aileleriyle müzenin farklı mekânlarında sanat aktiviteleri gerçekleştirebilecekler.

    “Müzede Oyun” sergi turlarında, ait oldukları resimlerden çıkıp sergideki yerlerini kaybetmiş kahramanların maceraları anlatılıyor. Kendilerine verilen harita ve bulmacalar aracılığıyla resimlerini arayan masal kahramanlarına yardım eden çocuklar, masalın mutlu sonla bitmesini sağlıyor. Doğal malzemelerle renk üretimine odaklanan ve çocukları renkli hayaller kurmaya davet eden “Renk Atölyesi”nde, böğürtlen, kahve, zerdeçal ve kına gibi malzemelerden elde edilen renkler resimlere dönüşüyor. Müzeye gelen herkesin kullanımına açık Sanat Alanı’nda çocuklar ve aileleri renkli kartonlara kolaj çalışmaları üretiyor. Birbirinden farklı renkler, birbirinden farklı imgelerle bir araya gelerek rengârenk portrelere dönüşüyor. Tamamlanan portreler, etkinlik için ayrılan özel alanda hep birlikte sergileniyor. 

    Çocuk Şenliği kapsamında yürütülecek etkinliklerde, çocuklar ve aileleri İstanbul Modern Kütüphanesi’nde üretimleriyle ilham veren oyuncularla bir araya gelecek. Akasya Asıltürkmen ile 20 Nisan Cumartesi ve Aslı Tandoğan ile 21 Nisan Pazar günü düzenlenecek program, müzenin “Fahrelnissa Zeid” ve “Müzede Ne Var?” kitaplarının okunmasını ve canlandırma oyunlarını içeriyor. Okuma ve drama etkinliklerinin gerçekleştirileceği bu özel programa 4-6 yaş çocuklar ebeveynleri ile katılabilecekler.

    İstanbul Modern, Çocuk Şenliği süresince ebeveynlere üç oturumluk bir seminer dizisi düzenleyecek. Uzman konuşmacıların yönetiminde yaratıcılığın çocuk gelişimindeki önemine odaklanan program, yol haritası çıkarabilmeleri için anne babalara katkı sunmayı amaçlıyor. Müzisyen Asena Akan, eğitimci-yazar Müjdat Ataman ve koreograf-çağdaş dans sanatçısı Tuğçe Ulugün Tuna, ebeveynlerle yaratıcılık seminerlerinde buluşuyor.

    ​“Müzede Oyun” programı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

    0
    0
    138
  • 19-04-2024

    Sayna Soleimanpour’un “Life in Plastic” başlıklı ilk kişisel sergisi 18 Mayıs tarihine kadar x-ist’te sanatseverlerle buluşuyor.

    Sayna Soleimanpour’un 2021 yılında You can be anything - if we let başlıklı işiyle başlattığı Life in Plastic serisinin devamı niteliğindeki bu sergide sanatçı “Yaşadığım hayat plastik mi?”, “Gerçekten mutlu muyum?”, “Bu cümleleri neden seçtim?”, “Tercihlerimin ne kadarı bana ait?”, “Ben olmak ne demek?”, “Anılarım gerçek mi?”, “Rüyada mıyım?” sorularını kendine yöneltiyor. Sanatçı ayrıca plastik üzerinden kız çocuklarının küçük yaşlardan beri beyinlerine kodlanan toplumsal normlar ve politik stratejilerin sosyolojik etkilerini şahsi gözlemleriyle sunuyor ve plastiği aktivist bir pencereden, kendi bilincinin uyanış yolculuğundan yola çıkarak hem meta hem de metafor bağlamında sorguluyor.

    “Toplumsal tanımları, kuralları kim, ne zaman, ne için kurguladı? Hareketlerimiz, kararlarımız özgür irademizin birer sonucu mu yoksa fark etmediğimiz, bizden beklenenleri yaptığımız bir manipülasyonun mu içindeyiz? Zihnimizde yarattığımız soyut bir kutunun içindeyiz belki de... Sayna Soleimanpour’un ‘Life in Plastic’ sergisinde galerinin girişinde ziyaretçilerin de içine girebileceği, sanki her daim ısrarla bekleyen dev bir ‘biçilen roller’ kutusu karşılıyor bizleri. Anne, baba, birilerinin başarılı çocuğu, arkadaşı, eşi, sevgilisi, sanatçı, işçi, beyaz yakalı, ünlü, sporcu... Toplumun bize biçtiği rolleri, rollerimize biçtiği davranış kodlarını kurulu birer oyuncak bebek gibi oynadığımız birer kutudayız. Bu sergide kutudan sanatçı ile beraber çıkmak bizim elimizde... Mavi hapı mı seçeceğiz yoksa kırmızı hapı mı?

    (...)’Yandım, piştim. Ölmeden önce öldüm. Varoluşuma dair her şeyi kucaklamam gerektiğini öğrendim. Ve sonra...Yeniden doğdum.’

    Peki ya sen, buna cesaret etmeye hazır mısın?”

    0
    0
    295
  • 19-04-2024

    Poppy O’Neill’ın çocuklara kendilerini özdeşleştirebilecekleri arkadaş canlısı ve destekleyici Dora’nın rehberliğinde özsaygı bilinci kazandırmayı amaçlayan kitabı Sen Bir Yıldızsın - Çocuklar İçin Özsaygı Rehberi, Selin Can Cemgil’in çevirisiyle hep kitap’tan çıktı.

    Kitap 7-11 yaş aralığındaki çocuklara sesleniyor. Çünkü bu yaş aralığında çocuğun özdeğer duygusunu, sadece o dönemde değil, gelecekte de etkileyebilecek birçok şey olur. Bu rehber kitap da çocuk psikolojisi uzmanları tarafından kullanılan kanıtlanmış bilişsel-davranışçı terapi yöntemlerini, çocuğun özsaygısını geliştirmesine yardımcı olacak basit etkinliklerle bir araya getiriyor.

    “Çocuğunuz sıklıkla soyutlanmış hissediyor ve sosyal ortamlara dahil olma konusunda güçlük mü çekiyor?
    İnsanların kendisi hakkında ne düşündüğü konusunda endişe mi duyuyor? Ya da belki de sadece kendisi hakkında ne hissettiğinden emin değildir?
    Bunlar çocuğunuzun düşük özsaygıdan mustarip olduğunun işaretleri olabilir.”

    0
    0
    166
  • 18-04-2024

    Tolga Karaçelik’in, başrollerini dünyaca ünlü oyuncular Steve Buscemi, Britt Lower ve John Magaro’nun paylaştığı yeni filmi The Shallow Tale of a Writer Who Decided To Write About A Serial Killer, New York’ta düzenlenen 2024 Tribeca Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapacak.

    Tolga Karaçelik’in yazıp yönettiği dördüncü filmi The Shallow Tale of a Writer Who Decided To Write About A Serial Killer (Bir Seri Katil Hakkında Yazmaya Karar Veren Bir Yazarın Sığ Hikâyesi), çekimlerinin yapıldığı New York’ta 5-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek 2024 Tribeca Film Festivali’nin Spotlight bölümü kapsamında 8 Haziran’da ilk kez izleyici karşısına çıkacak. Karaçelik’in İngilizce çektiği ilk film olan The Shallow Tale of a Writer Who Decided To Write About A Serial Killer’ın 22 gün süren çekimleri New York’un farklı noktalarında; post prodüksiyon çalışmaları ise New York, Los Angeles ve İstanbul’da gerçekleşti.

    ​Filmin yapımcılığını Cinegryphon Entertainment çatısı altında Sinan Eczacıbaşı, Scott Aharoni ve Mustafa Kaymak’la birlikte Wren Arthur ile Steve Buscemi’nin Olive Productions ve Alihan Yalçındağ’ın May Productions şirketleri, Tolga Karaçelik ve Alex Peace Power üstleniyor. Filmin uygulayıcı yapımcıları ise Britt Lower, John Magaro, Kanat Doğramacı (Asteros Film), Ali Yürüer, Aret Taşçıyan ve Irmak Pakdemir. Görüntü yönetmenliğini, Black Bird ile Emmy ödülü alan ilk kadın görüntü yönetmeni Natalia Kingston’ın; prodüksiyon tasarımını American HoneyHanna gibi yapımlara imza atan Lance Mitchell’in üstlendiği filmin müzik süpervizörlüğünü Emmy ödüllü Ciara Elwis yapıyor. Dünya çapındaki haklarını ABD’nin önemli şirketlerinden CAA Media Finance ve UTA’in yönettiği filmin kurgusu ise Evren Luş’un imzasını taşıyor.

    0
    0
    205
  • 18-04-2024

    Semiha Berksoy’un eserleri, Venedik Bienali bünyesinde, Adriano Pedrosa’nın küratörlüğünü üstlendiği 60. Enternasyonel Sanat Sergisi’nde “Foreigners Everywhere” başlıklı sergi ile sanatseverlerle buluşuyor.

    60. Venedik Bienali, 20 Nisan’da Venedik’de yer alan Arsenale ve Giardini’de izleyicilerle buluşuyor. Galerist, Semiha Berksoy’un Venedik Bienali’nde katılacağını duyurdu. Berksoy’un eserleri, Venedik Bienali dahilinde ikinci kere sergileniyor; Berksoy, ilk olarak 2005 yılında Rosa Martinez ve Maria de Corral eş küratörlüğünde gerçekleşen 51. edisyona dahil edilmişti.

    Berksoy’un resimlerinde bir sembol olarak karşımıza çıkan “kader çizgisi”, otoportre ve portreleri başta olmak üzere çoğu yapıtında izlenebiliyor. Bu çizgi, tuval yüzeyini enlemesine bölen, genel olarak baş ve gövdeyi ayıran, kalın ve siyah bir kontur olarak ezeli ve ebedi bir zaman-mekâna işaret ediyor. Sanatçının, Annem Ressam Fatma Saime, Annesine Göbeğinden Bağlı Çocuk (1966), Gülen Otoportre, Gören Otoportre (1969), Duran Otoportre (1968) ya da 1972 tarihli Bozulamayan Kader Çizgisi, Ümit, Cendereye Vurulmuş Kadın, Doğum-Annem, Keder Otoportre gibi yapıtlarında ortaya çıkan kader çizgisi, umut ve yitim, yaşam ve ölüm, yeraltı ve yerüstü, geçmiş ve geleceğin biçimsel ifadesi olarak izleyici karşısına çıkıyor. Sanatçının kader çizgisinin baskın bir ifade ile ortaya çıktığı resimlerinde daha fazla annesi yer alıyor. Berksoy’un hayatındaki en önemli figür olan annesi Fatma Saime Hanım’ı henüz sekiz yaşındayken kaybetmesi, onun hayata bakış açısının şekillenmesi ötesinde hayatta kalabilmek için sanata tutunmasında belirleyici oldu. Annesini merkezine aldığı sayısız resimlerinden Annem Ud Çalarken (1958), Annesi Tarafından Kötülükten Korunan Kız (1970), Korku (1971), Annem ve Ben’de (1974) izlendiği gibi Fatma Saime Hanım, Berksoy’un resimlerinde güzelliğin, zarafetin, şefkatin, yaşamın ve ölümün bir sembolü. Annesinin çok sevdiği renk olan eflatunu onun başının etrafında bir hare olarak resimleyen sanatçıya göre ölüm, yaşam ile iç içe ve ayrılmaz bir kavram ve annesi başta olmak üzere sevdiği insanların ruhunu hep yanında hissederek resimlerinde yaşatıyor.

    Künye:
    1. Fotoğraf: Bennu Gerede
    2. Semiha Berksoy, Annem Ressam Fatma Saime, 1972, duralit üzerine yağlı boya, 93 x 65 cm. Sanatçı varislerinin ve Galerist’in izniyle​

    0
    0
    166
  • 18-04-2024

    Pera Müzesi Öğrenme Programları, Çağdaş Drama Derneği iş birliği ile hazırladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel bir etkinlik programını 21 Nisan Pazar günü Pera Müzesi’nde çocuklarla buluşturacak.

    Yaratıcı drama tekniklerinin kullanıldığı “Zamanın Ötesinde” başlıklı programda, müzeyi etkileşimli bir şekilde keşfeden çocuklar, aynı gün saat 14.00’te Atta Festival’in Kabuk oyununu da izleme fırsatı bulacak.

    21 Nisan Pazar günü saat 11.00-12.45 arasında eş zamanlı gerçekleşecek atölyelerde, müzenin her bir katını yaratıcı drama yöntemiyle deneyimleyen çocuklar, gezdikleri sergilerin izleyicisi olmakla kalmayıp, serüvenlerine de dahil olacak. Bir tanışma çemberi ile başlayan atölyeler, farklı yaş gruplarından çocukların farklı katlara çıkacakları ve her grubun müzedeki beş katın tamamını deneyimleyeceği şekilde kurgulandı.

    7-8 yaş grubuna yönelik “Geçmişteki Gelecek” atölyesinde, yaratıcı drama yöntemlerini sergi katında deneyimleyen çocuklar, bu oyunlu tecrübenin ardından atölye katına inerek çeşitli malzemelerle gelecekte kendilerine bugünü hatırlatacak bir tasarım yapacaklar. 9-10 yaş grubuna yönelik “Burada ve Tam Şu Anda!” atölyesi ile 11-12 yaş grubuna yönelik “Zamanların Arasında” atölyesinin katılımcıları da aynı yöntemi izleyerek önce müzeyi yaratıcı drama yöntemi ile geziyor, ardından kendi “gelecek hatıraları”nı tasarlıyorlar.

    Pera Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında aynı gün saat 14.00’te Atta Festival’in Kabuk adlı tiyatro oyununu çocuklarla buluşturacak. İKSV tarafından verilen Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü desteğiyle üretilen oyun, uzak diyarlardan gelen üç kardeşin bir an önce uyuyabilmek için verdikleri mücadeleyi anlatıyor.

    ​“Zamanın Ötesinde” programı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

    0
    0
    247
  • 18-04-2024

    Gonzalo Rubalcaba, Turning Points albümünün turnesi kapsamında, 25 Nisan Perşembe akşamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. Ünlü piyaniste konserde, kontrbasçı Matt Brewer ve davulcu Ernesto Simpson eşlik edecek.

    3 Grammy, 3 Latin Grammy ödülü, 18 Grammy adaylığı bulanan Gonzalo Rubalcaba, kariyeri boyunca caz listelerinin en çok satanlarında yer alan onlarca kayıta imza attı. Kayıtları ve eşsiz piyano tekniğiyle çağdaş caz müziğine damga vuran isimlerden biri olan Rubalcaba, Piano & Keyboard dergisinin 20. yüzyılın en büyük piyanistleri arasında yer aldı.

    Küba'nın Havana şehrinde müzikle iç içe büyüyen sanatçı; Dizzy Gillespie, Charlie Haden gibi caz ikonlarının desteğiyle uluslararası alanda tanındı. Blue Note gibi prestijli plak şirketleri için sayısız albüme imza atan Rubalcaba; Joe Lovano, Ron Carter, Charlie Haden, Jack De Johnette, Paul Motian, Dennis Chambers, Michael Brecker gibi önemli isimlerle çalıştı.

    ​2022 yılında 5Passion plak şirketinden çıkardığı Skyline albümü ile En İyi Enstrümental Caz Albümü Grammy ödülünü kazanan Rubalcaba, aynı yıl Aymee Nuviola ile kaydettiği Live In Marciac ile Latin Grammy ödülünü aldı. Sanatçı, 2023 yılında Trio D'ete adıyla yeni bir üçlü kurarak Skyline albümünün devamı niteliğinde olan Turning Points albümünü kaydetti. Sanatçı albümünün turnesi kapsamında 25 Nisan Perşembe akşamı CRR’de konser verecek. Konserin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

    0
    0
    231
  • 18-04-2024

    Contemporary Istanbul tarafından düzenlenen CI Bloom sanat fuarının üçüncü edisyonu, 25 Nisan ön izleme, 26-28 Nisan tarihleri arasındaki genel ziyaretçi programıyla Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonları’nda gerçekleştirilecek.

    Yeni nesil sanatçıları ve sanat profesyonellerini sanatseverlerle bir araya getiren fuarda 24 çağdaş sanat galerisi, 5 kurum ve inisiyatifin 267 sanatçının 568 eseri sergilenecek. Ankara’dan Belm'art Space, İstanbul'dan 10_12 galeri ve Brieflyart galeri ile birlikte Çanakkale'den inisiyatif Mahal fuarda ilk kez ziyaretçilerle buluşturacak. Bu yıl CI Bloom, Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW ve LG OLED’in partnerliğinde yer alacak.

    CI Bloom’un yeni edisyonunun katılımcıları arasında; Art On Istanbul, İstanbul; Belm'art Space, Ankara Bozlu Art Project, İstanbul; Brieflyart, İstanbul; BüroSarıgedik, İstanbul; C.A.M. Galeri,İstanbul; den art, Antalya; DifoArt, İstanbul; Dirimart, İstanbul; Galeri Bosfor, İstanbul; Galeri 77, İstanbul; Galeri Siyah Beyaz, Ankara; Muse Contemporary, İstanbul; One Arc Gallery, İstanbul; Pg Art Gallery, İstanbul; Pi Artworks, İstanbul, Londra; Piramid Sanat, İstanbul; Sanatorium, İstanbul; Simbart Projects, İstanbul; Taksim Sanat, İstanbul; Vision Art Platform, İstanbul; x-ist, İstanbul; Zilberman, İstanbul, Berlin, Miami; 10_12 Gallery, İstanbul yer alıyor. Katılacak kurum ve inisiyatifler arasında; Borusan Contemporary, İstanbul; Contemporary Istanbul Vakfı, İstanbul; Koli Art Space, İstanbul; MAHAL, Çanakkale; NOKS Art Space, İstanbul bulunuyor. CI Bloom, bu yıl 3 genç katılımcı galeri ve onların temsil ettiği sanatçılara ev sahipliği yapacak. Bu yıl ilk kez CI Bloom’a katılacak yeni galeriler ve inisiyatif arasında; Brieflyart, İstanbul; Belm'art Space, Ankara; 10_12 Galeri, İstanbul; Mahal, Çanakkale (inisiyatif) yer alıyor.

    Dijital sanat alanında izleyicilerin karşısına çıkacak olan “Living Things”, DECOL prodüksiyonuyla sanat ve teknolojiyi bir araya getirecek. İsveç’in ünlü DJ’i Todd Terje, 27 Nisan’da gerçekleşecek performansıyla, CI Bloom’da katılımcılarla bir araya gelecek. Medya sanatçısı Ahmet Said Kaplan’ın DECOL iş birliğiyle hayata geçirdiği “Living Things” (Canlı Şeyler) sergisi, izleyicilere “canlılar” kavramını farklı ve etkileyici bir biçimde deneyimleme fırsatı sunacak.

    Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörlüğünü yaptığı BMW, CI Bloom’un üçüncü yılında Borusan Contemporary iş birliğiyle Universal Everything Stüdyosu'nun 1000 Hands isimli projesi eşliğinde Yeni BMW X2’yi sergileyecek.

    LG OLED, çağdaş sokak sanatı hareketinin önemli isimlerinden sanatçı, sosyal aktivist ve OBEY sokak giyim markasının kurucusu Shepard Fairey ile gerçekleştirdiği global iş birliğini CI Bloom’un 3. edisyonunda sanatseverlerin beğenisine sunacak. Shepard Fairey tarafından özel olarak seçilen ve günümüz toplumunun karşı karşıya olduğu en acil sorunlardan bazılarına dikkat çeken çalışmaların yer aldığı sergide, sanatçının tanınmış eserleri LG OLED ekranlarında izleyicilerle buluşacak.

    House of Brothers Lounge, multidisipliner sanatçı Lal Batman'ın video art, dijital manipülasyon, heykel ve yağlı boya üretimlerini dijital ve plastik araçları kullanarak harmanladığı yeni mekânsal enstalasyonu Blended Valley adlı eserini sanatseverlerle bir araya getirecek.

    Mustafa Taviloğlu’nun 1972 senesinde başlattığı koleksiyonundan eserler Contemporary Istanbul Vakfı organizasyonuyla beş farklı mekânda aynı anda izleyici karşısına çıkacak. Taviloğlu koleksiyonundan 2400 eserin yanı sıra 157 yabancı sanatçının 300 eseri sergilenecek. Koleksiyon dört ay boyunca İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Artİstanbul Feshane, Müze Gazhane, Haliç Tersanesi, Metro Han, İş Bankası Kibele Sanat Galerisi’nde izleyici karşısına çıkacak.

    Contemporary Istanbul tarafından organize edilen CI Bloom; Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW ve LG OLED partnerliğinde, Türk Hava Yolları, Miles & Smiles iş birliğinde, Pernod Ricard Turkiye host partnerliğinde gerçekleştiriliyor. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

    Künye:
    1. Vahram Davtian Paparazzi 2021 Oil on canvas 140x140cm
    2. Gamze Taşdan, Lavanta Bahçesi, 2024, kağıt üzerine akrilik, 35 x 50 cm 
    3. Hüseyin Avni Lifij “Alegori” Serisi’ne Referans_2024_Mixed media on canvas, 150x190 cm
    4. Ani Celik Arevyan Untitled(No.2) 1993
    5. x-ist
    6. Nunzio Paci, Where Dreams Dance With Memories, cm 50x50, tempera and graphite on canvas, 2024
    7. Sandra Del Pilar - Tzompantli, 2023
    8. Erdal İnci Galata II 8K
    9. mentalKLINIK Hyperspring 

    0
    0
    378
DAHA FAZLA
Geldanlage