30 MART, PAZARTESİ, 2015

İstanbul Film Festivali: Çocuk Mönüsü

34. İstanbul Film Festivali çocuklu aileleri de unutmuyor. Çocuk Mönüsü bölümüne seçilen filmlerin en yeni ve en sürükleyici olmalarının yanısıra en öğretici olmaları da önemli bir etken.

Çocuk Mönüsü bölümünde yer alan filmler ise şöyle;

Rimolar ve Zimolar Kasabada Barış / Rimo and Zimo Peace In Town

Yönetmenliğini Nermin Er ve İsmet Kurtuluş’un yaptığı, Türkiye’nin ilk kukla filmi Rimolar ve Zimolar Kasabada Barış / Rimo and Zimo Peace In Town, barış, sevgi, dostluk temaları üzerine kurulan hikâye küçük bir çölle birbirinden ayrılan Rimo ve Zimo adında iki farklı kasaba arasındaki dargınlıkları anlatıyor.

Saçmaköy / Quatsch und die Nasenbärbande / Fiddlesticks

Bu filmde, sıradan bir köy olan Bollerköy’de bütün firmaların yeni çıkan ürünlerini bu köyün sakinleri üzerinde denemesi anlatılıyor. Sıradanlığı ve ortalamayı tutturabilmek için köydeki tüm dedeler ve nineler huzurevine kapatılmıştır. Artık kobay olmak istemeyen Bollerköy çocukları, uyku ilaçlarıyla büyükleri uyutup yeni bir dünya rekoru kırmaya karar verirler ve her şey birbirine girer.

Wiplala / Tim Oliehoek

Çok sevilen Hollandalı çocuk romanı yazarı Annie M.G. Schmidt’in kitabından uyarlanan, genç ve başarılı yönetmen Tim Oliehoek tarafından çekilen Wiplala, günün birinde mutfak dolabından çıkıp evdeki 9 yaşındaki çocukla karşılaşan ufacık bir adamı anlatan komik bir film.

0
4388
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage