20 OCAK, SALI, 2015
!f'in Oscarları

Finding Vivian Maier

!f'in Oscarları

Boyhood


!f'in Oscarları

Türkiye’de ilk gösterimini Şubat’ta !f’te yapacak olan Birdman, Altın Küre başarısının ardından Oscar’a 9 dalda aday gösterilerek Grand Budapest Hotel ile birlikte en çok aday gösterilen iki filmden biri oldu ve başarısını altın heykelle de süsleyeceğinin sinyallerini verdi. Animasyon dalında yarışan, yaşlı bir çiftin ormanda bulup büyüttükleri sihirli bir bebeğin masalsı hikâyesini anlatan “The Tale Princess of Kaguya” da Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek.

!f 2014’ten de bildiğimiz, 12 sene boyunca aynı ekiple çekilerek bir çocuğun hikayesini anlatan Boyhood ise 6 dalda aday gösterilerek, Oscar’ın iddialı adaylarından biri olduğunu gösterdi. En iyi belgesel dalında yarışacak olan Finding Vivian Mayer ise başka bir !f 2014 filmi.

14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 12-22 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da Beyoğlu Cinemaximum Fitaş, Cinemaximum Kanyon, Cinemaximum Budak; 26 Şubat-1 Mart tarihlerinde de Ankara Cinemaximum Armada ve İzmir’de ise Cinemaximum Konak Pier sinemalarında gerçekleşecek.

0
2556
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage