01 ARALIK, PAZARTESİ, 2014

Yemek Tasarımı - Hassas Maceralar

Yemek tasarımcısı Marc Bretillot, Lezzet Haftası ve İstanbul Tasarım Bienali vesilesiyle Fransız Kültür Merkezi’nde katılacağı söyleşide, tarım sanayinden çağdaş sanata kadar geniş bir yelpazede yemek tasarımı konusunu ele alacak. Marc Bretillot, yeni ürünlerin tasarlanması alanında yemeğe ilişkin meslekler ve yaratıcılık alanında danışman olarak gıda ve tarım sanayileri ile işbirliği içerisindedir. Gıda alanında uluslararası etkinliklerde yer alan Bretillot, çağdaş sanatın sınırında yer alan performanslar da gerçekleştirmektedir.  1999 yılında Avrupa’da yemek tasarımı üzerine ilk araştırma merkezini kurduğu Reims Sanat ve Tasarım Yüksek okulunda ve Paris Fransız Gastronomi Okulu’nda ders veren Bretillot,  "Culinaire design" (Alternatives Yayınları) kitabının ortak yazarlarındandır ve halen www.thinkingfooddesign.com internet sitesini geliştirmektedir.
Simültane çeviri. Giriş ücretsizdir.
 
http://www.marcbretillot.com/
http://www.thinkingfooddesign.com

0
2033
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage