05 TEMMUZ, PERŞEMBE, 2018

Zorbalığa Karşı Sessiz Kitap

Çizer bir çift olan Marie Pommepuy ve Sébastien Cosset’in kendilerine taktıkları Kerascoët adıyla hazırladıkları zorbalığa nasıl karşı durulabileceğini anlatan sessiz kitap Vanessa’nın Yanındayım, Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlandı.

Kerascoët’in çıkış noktası Amerika’da bir üniversite öğrencisinin zorbalığa uğraması ve ertesi gün 300 sınıf arkadaşının ona okul yolunda eşlik etmesi. Zorbalığa karşı iyiliğin kazanmasının hiç de zor olmadığı, bu sessiz kitapta tek bir sözcük bile kullanılmadan anlatılıyor. Bir kişinin topluluğa nasıl örnek olabileceği, Kerascoët’in sevimli karakterleriyle gösteriliyor. Kitabın sonunda yer alan kılavuzda ise zorbalık edilen birine nasıl yardımcı olabileceğimizle ilgili öneriler sunuluyor.

"Vanessa sınıfa yeni gelen öğrencidir. Okul çıkışında zorba bir çocuk tarafından dışlanarak kalbi kırılır. Bu olayı gören Vanessa’nın sınıf arkadaşı ise ona destek olmak için ne yapabileceğini düşünür ve sonunda yaratıcı bir yol bulur. Yaptığı küçük bir iyilik, kartopu gibi büyüyerek okuldaki tüm çocukları sarar ve zorbalığa karşı galip gelir…"

0
2986
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage