05 AĞUSTOS, PAZAR, 2018

Yiyeceklerle İlişkimizin Evrimi: Obur Zihin

John S. Allen’ın yeme ve düşünme biçimimizin insanın doğal tarihini yansıttığı fikrinden yola çıkarak, yiyeceklerle ilişkimizin evrimini araştırdığı kitabı Obur Zihin – Yiyeceklerle İlişkimizin Evrimi, Erdem Gökyara’nın çevirisiyle, Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Amerikalıların tat körlüğünün, yaklaşık 75 yıl öncesine kıyasla bugün biraz azalmış olduğu söylenebilir. Televizyon karşısına kurulup yemek yemenin büyüsü bozuldu, hemen herkes fast food’un aslında çok da iyi bir şey olmadığını kabul ediyor ve tüketiciler en işlenmiş paket gıdalarda bile bir nebze olsun kalite veya doğallık arıyor. Amerika artık şöhret sahibi mutfak şeflerinin, gıda konulu yarışma programlarının, giderek çoğalan semt pazarlarının ve ömrünüz boyunca pişirebileceğinizden daha fazla tarif içeren yemek kitaplarının cirit attığı bir ülke.

Çıtır yiyecekleri neden çok severiz? Samoalı yolcular Yeni Zelanda’dan uçakla dönerken beraberinde en fazla hangi yiyeceklerden götürürdü? Yiyeceğin hayatımızda oynadığı rol, kalorilerin ve besin öğelerinin ötesine nasıl geçti?

​Görsel: Caravaggio -Basket of Fruit c. 1597, Oil on canvas, 31 x 47 cm, Pinacoteca Ambrosiana, Milan

0
1109
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle