03 AĞUSTOS, PAZARTESİ, 2015

Yeni Oyunlarla ikincikat Yaza Devam Ediyor

Dört mevsim tiyatro yapmayı amaçlayan ikincikat geçtiğimiz yaz sezonunda yaptığı ve çokça ses getiren projesi #YarınınOyunları’nın ikincisi olan #SavaşVeBarışOyunları’ndan dört yeni oyunu seyirciyle buluşturuyor.

Proje, seyircilere yapılan anketle hazırlandı ve irade, din, porno, sınır temaları belirlendi. Dört tema için yazılan oyunlar için kura ile seçilmiş dört yazar, dört yönetmen ve on dört oyuncu bir araya geldi. Oyunların ilki irade temalı “Aynur Hanım’ın Bebeği” temmuz ayı boyunca sahnelendi. Din temalı ikinci oyun olan “İki Kardeş” ise ağustos ayında sahnelenecek.

Yazarlığını Melida Tüzünoğlu’nun yaptığı, Eyüp Emre Uçaray’ın yönettiği ve Haki Biçici, Elit Andaç Çam, Yezdan Kayacan, Aslı Menaz‘ın oynadığı oyunun konusu : Araf, başarıyı kolay yoldan elde etmiş,  ilişkilerini becerilerinden üstün tutmayı başarmış bir reklamcı. Melis ise hakkı her zaman yenmiş, Beyaz Türklerin mekânını dindarlar sardığı için çaresiz kalmış bir işsiz. Araf’la Melis iki kardeş. 10 yıldır görüşmeyen iki kardeş. Tabii görüşmemelerinin bir sebebi var. Şu an bu restoranda buluşmalarının da. Bir de somonla kuzu var. Bu geç buluşmadaki hesaplaşmanın yardımcıları. Ellerinde olan tek şey kan bağı. Kardeş kalmaya yeter mi? Kimi affedeceksin; kardeşini mi, kendini mi?

İki Kardeş, ağustos ayı boyunca her çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi akşamları ikincikat’ta.

ikincikat: Emekyemez Mh sarı Zeybek Sk Demirci Fettah Çıkmazı No:2 Beyoğlu/İSTANBUL

Bilet Satın Al
0
2538
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage