11 EYLÜL, SALI, 2018

Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 7 Başlıyor

Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali, 4-7 Ekim 2018 tarihleri arasında GalataPerform, Fransız Kültür Merkezi, İsveç Başkonsolosluğu, Norveç Başkonsolosluğu, Taşra Kabare, A Corner in the World ve bomontiada ALT iş birliğiyle gerçekleşecek. 

Festivalin 4 Ekim’deki açılışı İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Fransız yazar David Leon’un Paçayı Kurtarmak adlı oyun okumasını Mark Levitas yönetecek. Festivalin uluslararası ve yerel programı bomontiada ALT’ta devam edecek. 5 Ekim’de İsveçli oyun yazarı Dimen Abdulla’nın Devrim adlı oyun okumasını Sanem Öge; 6 Ekim’de Norveçli yazar Finn Iunker’in Helen adlı oyun okumasını ise Onur Karaoğlu yönetecek.

​5-6-7 Ekim günleri Yeni Metin Yeni Tiyatro Atölyeleri'nin bu yılki yazarlarının oyun okumaları gerçekleşecek. Bu sene oyunları okunacak yazarlar arasında Aslı Ceren Bozatlı, Tülin Ulutürk, Zeynep Kıymacı, Banu Solak, Şengül Can, Ömer Kaçar ve Erdi Işık yer alıyor. Oyun okumalarını yönetenler arasında ise Ahmet Sami Özbudak, Murat Mahmutyazıoğlu, Ayşe Lebriz Berkem, Cemal Toktaş, Ersin Umut Güler, Tuğrul Tülek ve ile Arzu Suriçi bulunuyor. Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 7’nin detaylı takvimine ve festivalde yer alan yan etkinliklere https://www.facebook.com/events/956123464594858/ adresinden göz atabilirsiniz.

0
1991
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle