22 AĞUSTOS, ÇARŞAMBA, 2018

Yemek ve Ulusal Kimlik

Atsuko Ichijo ve Ronald Ranta’nın milliyetçi siyasetle küresel kapitalizm bağlamında yemek ile milliyetçilik arasındaki ilişkiyi güncel vaka çalışmalarından yararlanarak inceledikleri kitapları Yemek ve Ulusal Kimlik, Emrullah Ataseven’in çevirisiyle Ayrıntı Yayınları etiketiyle yayımlandı.

İktidar ve otoritenin elinde yemek bir milletin biçimlendirilmesine yönelik olarak kullanılan bir araca dönüşür. Yemeğin ulusal otantikliğine dair sembolik tartışmalar da bunu uluslararası bir çerçeveye taşır. Ichijo ile Ranta yemeğin siyasetle bu denli iç içe geçmiş olmasını masaya yatırmaktadır. Milliyetçilik çalışmalarında ihmal edilmiş olan bu konu bu eserde Japon usulü makarnadan Filistin-Arap yemek kültürünün İsrailleştirilmesine ve ulus devletlerin uluslararası arenada yürüttükleri gastrodiplomasiye kadar ele alınıyor.

​Görseller: Andrea G.Portolés ve Bea Crespo

0
1036
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle