10 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2017

Yayımlanmadan Ödül Alan Roman: Kapalıçarşı

Ödüllü çevirmen ve yazar Fuat Sevimay'ın kaleme aldığı Kapalıçarşı isimli romanı hep kitap etiketiyle 12 Mayıs’tan itibaren raflarda yerini alacak.

Sevimay’ın bu romanı henüz yayımlanmadan “Ahmet Hamdi Tanpınar Roman Yarışması”nda ödüle layık görülmüştü. Yazar, İstanbul’un gözbebeği Kapalıçarşı’nın efsunlu ruhunu eğlenceli üslubuyla anlatıyor. Gerçekle hayalin, ciddiyetle mizahın iç içe geçtiği Kapalıçarşı, okuru çarşının sokaklarında, kuytu köşelerinde olduğu kadar yüzyıllar arasında da keyifle gezdirecek.

“1450’lerin ikinci yarısı, aylardan ağustostu. Marmara Adası’ndan yola çıkan mavnanın, Fatih Sultan Mehmed’in şehrine, İstanbul’a taşıdığı yük, mermer levhalardı. Nice badireden sonra tek bir mermer levha karaya ulaşabildi. Ama Kapalıçarşı’yı bezemek için daha çok mermere ihtiyaç vardı. Taşların sırrına eren Nazar Usta’nın iksirle çoğalttığı mermerler Trakya’dan gelen arkadaşlarıyla birleşince Kapalıçarşı’yı donatmanın önünde bir engel kalmadı. Ustanın el emeğiyle çarşıdaki dükkânlar bereketlendi ve çarşı, şehr-i İstanbul’un gözbebeği oldu.”

0
2017
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle