21 ŞUBAT, SALI, 2017

Yaşar Kemal, Ölümünün 2. Yılında Anılacak

Edebiyatımızın çınarı Yaşar Kemal, ölümünün ikinci yıldönümünde bir dizi etkinlikle anılacak. Etkinlikler, Yaşar Kemal Vakfı tarafından, Bakırköy ve Sarıyer belediyelerinin katkısı ile düzenlenecek.

İlk anma  İstanbul’daki Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde, 25 Şubat’ta gerçekleşecek. Saat 20.00’de başlayacak anma töreninde konuşmacıların ardından Kardeş Türküler de bir konser verecek.

İkinci anma etkinliği ise 1 Mart’ta gerçekleşecek olan “Yaşar Kemal Sempozyumu” olacak. Sempozyum, saat 13.30’da belgesel gösterimiyle başlayacak. İlk oturum “Değişimin Romancısı: Yaşar Kemal” başlığı altında, Doğan Hızlan moderatörlüğünde Feridun Andaç, Burhan Sönmez ve Mehmet Temizyürek’in katılımıyla gerçekleşecek.

İkinci oturumda ise Altan Öymen’in moderatörlüğünde Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban, Ferhat Boratav ve Şükran Soner’in katılacağı, Yaşar Kemal’ın gazeteci yönünün konuşulacağı bir panel gerçekleşecek.

Üçüncü oturumda da Yaşar Kemal’in dostlarından Zülfü Livaneli, Şeyhmus Diken, Ali Kırca, Zeynep Oral ve Hıfzı Topuz, Kemal ile ilgili anılarını dinleyicilerle paylaşacak. 

0
2585
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage