11 KASIM, PAZAR, 2018

Yarının Kadın Yıldızları Desteklenmeye Devam Ediyor

İstanbul Müzik Festivali tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Yarının Kadın Yıldızları projesi önümüzdeki 47. İstanbul Müzik Festivali’nde de devamlılığını sürdürecek. TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası) iş birliğiyle başlatılan proje ikinci yılında da yeni ufuklara açılmak için destek arayan genç kadın müzisyenlerin ışığı olacak. Proje kapsamında çalgı, şan ve şeflik branşlarında uluslararası arenadaki kariyerlerinde ilerlemek isteyen genç kadın müzisyenlere maddi destek sunulacak. Ayrıca düzenlenen özel bir konserle destek alan müzisyenlerin festival dinleyicisiyle buluşmaları da sağlanacak.

Başvurular, İKSV Genel Müdür Yardımcısı ve müzikolog Yeşim Gürer Oymak başkanlığında, keman sanatçısı ve orkestra şefi Hakan Şensoy, piyanist ikili Ufuk & Bahar Dördüncü, klarnet sanatçısı Ayşegül Kirmanoğlu ve besteci Özkan Manav’dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Proje kapsamında oluşturulan toplam fon miktarı, seçici kurul tarafından belirlenen müzisyenlere, ihtiyaç duydukları destek oranında paylaştırılacak.

Genç kadın yıldızlar başvurularını 15 Mart Cuma gününe kadar destekbasvuru@iksv.org adresinden yapabilecek. Destek fonundan yararlanmaya hak kazanan sanatçılar, 25 Haziran Salı akşamı Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da, Yarının Kadın Yıldızları konserinde dinleyicilerle buluşacak. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

0
1877
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage