20 KASIM, SALI, 2018

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’tan İki Yeni Sergi

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık iki önemli sergiye ev sahipliği yapıyor. 21 Kasım’da kapılarını açacak olan İlhan Berk’in 100. doğum yıl dönümü için hazırlanan “Şiir Her Yerdedir” sergisi 20 Ocak’a kadar, Osmanlı’nın unutulmuş sanat dallarından birini konu alan “Tombak: Altından Süzülen Zarafet” sergisi ise 28 Nisan’a kadar ziyarete açık olacak.

İlhan Berk’in üretim sürecine odaklanmış “Şir Her Yerdedir” sergisi; Omurga/25 Şiir Kitabı, Evren/Resimler, Yörünge/Kitaplık, Kılavuz/Defterler, Kabuk/Eşyalar ve Harfler/Formlandırma Çabaları olmak üzere altı bölümden oluşuyor. Küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’in, tasarımını ise Yeşim Demirin yaptığı sergide şairin daha önce görülmemiş resim ve desenleri, 1955’lerden itibaren el yazısıyla tutmuş olduğu ve kapaklarını kendi hazırladığı defterleri yer alıyor.

Osmanlıların unutulmuş bir sanat dalını ve gizli kalmış bir hazineyi tarih ve sanat  meraklılarıyla buluşturan “Tombak: Altından Süzülen Zarafet” sergisi, Osmanlı Dönemi’nde eşyalara altın görünümü vermek için altınla kaplanan ve tombak olarak adlandırılan yemek kapları, fincan zarfları, leğen-ibrikler, buhurdanlar, gülabdanlar ve şamdanlar ile ziyaretçilere Osmanlı saray hayatının zarafetini sunuyor. Küratörlüğünü Nihat Tekdemir, danışmanlığını Prof. Dr. Sümer Atasoy ve Güner Liman, tasarımını ise Yeşim Demir’in yaptığı sergi, Sofra ve Yemek Sunumu, Su, Temizlik ve Güzel Koku, Giyim Kuşamda Tombak, Osmanlı’nın Altın Ordusu ve Işığın Kaynağı başlıkları altında toplamda beş bölümden oluşuyor.

0
1483
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage