13 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2017

Yapı Kredi Kültür Sanat, İstiklal Caddesi’ne Yenilenerek Döndü

1964 yılından bu yana İstiklal Caddesi’nde faaliyet gösteren Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Galatasaray Meydanı’ndaki 50 yılı aşkın süredir tarihe tanıklık eden binasına geri döndü.

Yenilenen bina İstiklal Caddesi'nin dikkat çeken binalarından biri oldu. Galatasaray Meydanı’na camdan bir cepheyle bakan bina; kitabevi, müze, sergi, kütüphane, etkinlik alanları ile farklı bir mekân deneyimi sunuyor. Ayrıca, Türkiye’nin en bilinen heykeli olan İlhan Koman’ın “Akdeniz” heykeline de ev sahipliği yapıyor. İlhan Koman’ın “İnsanın kucaklaşması, sevgisi anlatılırken Akdeniz aklıma geldi; Akdeniz büyüktü, bizden bir denizdi. Kucak açmayı bu adla anlatmak istedim” sözleriyle açıkladığı heykel, binanın üçüncü katından İstiklal Caddesi'nden geçenleri ve Cumhuriyetimizin 50. yılı şerefine Yapı Kredi tarafından değerli heykeltıraş Şadi Çalık’a yaptırılan meydandaki soyut heykeli selamlıyor.

Giriş katında Yapı Kredi Yayınları’nın tüm kitaplarının bulunduğu yüksek tavanlı bir kitabevi bulunuyor. Asma katında bir okuma bölümünün de bulunduğu kitabevinde çocuk kitapları ve çocuk etkinlikleri için özel alanlar da yer alıyor. İlk katında banka koleksiyonlarında yer alan eserlerin sergilendiği müze, ikinci ve üçüncü katında sergi alanları, dördüncü katında ise yine meydandan seyredilebilen büyük bir salon bulunuyor. Tiyatro, söyleşi, konferans, performans ya da film gösterimlerine ev sahipliği yapacak bir salon. Yapı Kredi Kültür Sanat binasının beşinci katında ise bir kütüphane yer alıyor. 4.000’i nadir eser olmak üzere yaklaşık 80.000’i aşkın kitaba erişilebilecek olan bu kütüphane, edebiyatseverlere İstiklal Caddesi’nin hareketliliğinden uzak, dingin bir alan sunuyor. 

0
3509
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage