03 AĞUSTOS, CUMA, 2018

Viking Masalları

Dünya masallarından oluşan İran Masalları ile başlayıp İbrani MasallarıHint Masalları ve Japon Masalları ile devam eden serinin yeni kitabı Viking Masalları, Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Jennie Hall’ın hazırladığı, Servin Sarıyer’in dilimize kazandırdığı kitap, Norveç krallarının, uzak diyarlara yaptıkları uzun yolculukları, kahramanca verilen savaşların öykülerini anlatıyor.

“Sakin, sessiz ve soğuk kış aylarında İzlanda insanlarının ellerinde hep bir uğraş olurdu. Bu uğraşlar sayesinde düşünür, konuşur, çocuklarına savaşçı atalarının masallarını anlatırlardı. Buz denizinin üstünde ve kuzey ışıklarının altında…

Buz ülke, yeşil ülke, üzüm ülkesi… İzlanda’da, Norveç’te, o toprakları yuva haline getiren kahraman Vikingler, hâlâ minnetle ve hayranlıkla anılıyor. Bir zamanlar ozanların arp çalarak anlattığı, okuryazarlığın artmasıyla parşömen yüzü görmüş masallar, Valhalla’ya kavuşmak için görkemli yaralar almaya çalışan o kahramanlardan bahsediyor.

Burada da Viking gemileri, Norveç’ten Batı denizinin ötesine doğru buz dağlarının arasından geçerek yüzüyor. Thor aşkına!”

0
2292
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle