10 EYLÜL, PERŞEMBE, 2015

Video Gecesine Davetlisiniz

Mixer’in Karaköy’deki mekânı Mixer Yazlık’ta gerçekleştirilecek etkinlik, aynı zamanda işleri daha önce Mixer’de sergilenmiş sanatçıların son çalışmalarını görme imkânı sunuyor.

Mixer, film ve video etkinlikleri kapsamında gerçekleştireceği gösterimde, farklı içeriklere ve medyumlara sahip işleri bir araya getiriyor. Ferhat Özgür’ün sınırsız özveri ve fedakârlık kavramlarını sorguladığı çalışması “Cimon & Pero” Antik Roma tarihçisi Valerius Maximus’un “Antik Roma’nın Unutulmaz Amelleri ve Deyişleri’nin Dokuz Kitabı”nı yeniden yorumluyor. Dışarı ve içeri arasındaki ilişki kavramıyla ilgilenen Julie Nymann, şişe ve el metaforları üzerinden değişime odaklanan çalışması “Bottled”da şişe ve eli büyülü bir hikâyenin nesnelerine dönüştürüyor. Kişisel meselelerle sosyolojik durumları ilişkilendirerek kaotik olana yer açan Sırma Doruk yine bu ikisi arasındaki mücadeleyi gündeme getiriyor. Teknoloji ve materyalleri kullanarak yarattığı “Regular Divison” işinde Joe Hamilton, grifit ve kompleks kompozisyonun ‘online’, ‘offline’ ve bu ikisi arasında kalmış olma durumlarını irdeliyor. Sinem Serap Duran ise “Sea Level” videosuyla gündelik hayatın rutinliğini video döngüleri içinde yeniden inşa ediyor.

“Video Gecesi” gösterimini 12 Eylül Cumartesi günü saat 19:00 – 23:00 saatleri arasında Mixer Yazlık terasta izleyebilirsiniz.

0
2983
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage