26 EYLÜL, SALI, 2017

Venedik Bienali’nin Türkiye Pavyonu Projesi Belirlendi!

Dünyanın önemli ve önde gelen mimarlık etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi bu yıl 16. kez düzenleniyor. 26 Mayıs – 25 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan bienalde Türkiye Pavyonu’nda yer alacak olan proje belirlendi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu yürüttüğü proje, iki aşamalı bir açık çağrı değerlendirmesi sonucunda seçici kurul tarafından belirlendi. Türkiye Pavyonu’nda yer alacak Vardiya başlıklı projenin küratörlüğünü Kerem Piker üstleniyor. Cansu Cürgen, Yelta Köm, Nizam Onur Sönmez, Yağız Söylev ve Erdem Tüzün de küratör yardımcısı olarak proje dahilinde olacak.

​Binalin teması bu sene Freespace/ Serbestmekan kavramından yola çıkıyor. Türkiye pavyonu projesi Vardiya, Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu içerisinde gerçekleştirilecek olan bir buluşma, karşılaşma ve mimari üretim programı ile mekânsal düzenleme önerisi olarak karşımıza çıkıyor. Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan uluslararası bir çağrı sonucu seçilecek olan mimarlık lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin, bienal süresince sergileri gezmeleri, atölye çalışmalarına katılmaları ve farklı ortamlarda üretimlerde bulunmaları amaçlanıyor. Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu ve Vardiya’nın detayları 2018 yılında açıklanacak.

0
1887
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage