31 TEMMUZ, SALI, 2018

Varlık’ta Dersimiz: Çocuklar İçin Şiir

Geçtiğimiz ay 85. yaşını dolu dolu bir sayıyla kutlayan Varlık dergisinin Ağustos 2018 sayısının dosya konusu “Dersimiz: Çocuklar İçin Şiir” oldu. Bu sayıda da edebiyattan güncel sanata, sinemadan sosyal medyadaki bookstagramlara geniş bir konu yelpazesinde yazılar, söyleşiler yer alıyor.

“Dersimiz: Çocuklar İçin Şiir” başlıklı dosyayı her biri çocuk edebiyatında kıymetli isimler olan Betül Dünder, Mustafa Ruhi Şirin, Aydın Afacan, Çiğdem Sezer, Mavisel Yener ve Aytül Akal hazırladı.

Güncel Sanat bölümünde Rumeysa Kiger’den “Üç Sergi, Üç Röportaj”, Hande Balkız’dan “Yalnızlık Nedir? Fikret Ürgüp’ten Deli Dilli Öyküler...”, Zeliha Cenkci’den ““Yakınafrika”: Batılılaşmış Bir Afrikalı’yı Postmodern Bir Masalda Medeniyetsizleştirmek”, Tahir Abacı’dan “Şiirin Değeri, 1970’ler, 1980’ler Derken”, Taner Ay’dan “Jack Kerouac’ın İlk Yolculuğu”, Tuğrul Tanyol’dan “Şiir ve Sanatta Yetenek ve Çalışma”, İsmail Doruk’tan “Sinema ve Edebiyat: Biket İlhan ile Söyleşi”, Salih Bolat’tan ““Şair” Attilâ İlhan’ı Anlamaya Çalışmak”, Mehmet Karaca’dan “Bookstagram veya Dijital Ortamda Kitap Paylaşımı”, Mutlu Binark’tan “Romantik Düşler Fabrikası Kore Dramalarından Kore Politikasına”, Tozan Alkan’dan “Yaratıcılık Akımının Kurucusu: Şilili Vicente Huidobro”, Şeref Bilsel’den “Yeni Şiirler Arasında” ve Jale Sancak’tan “Yeni Öyküler Arasında” başlıklı yazıları yer alıyor.

Hakan Cem, Hasan Güçlü Kaya, C. Hakkı Zariç, Harun Atak, Onur Sakarya, Oğuz Kayıran, Ömer Karakaya, Uğraş Abanoz ve Burcu Yalkın şiirleriyle; Mehmet Erkan, Burak Evren, Ali Turgay Karayel, Hülya Tamzok, Münire Özgencan ve Ayşen Peren öyküleriyle yer alıyor.

​Varlık Kitaplığı’nda ise okuyacağınız yazı ve röportajlar: Cihat Duman ile “Olay Beyoğlu’nda Geçiyor” Üzerine Söyleşi (Yavuz Türk), “Buna Benzer Başka Bir Aylaklık” - Samuel Beckett (Tolga Aras), “Kırlangıç Çığlığı” - Ahmet Ümit (Erol Üyepazarcı), “Cehennemde Bir Ada” - Gülseren Engin (Hülya Soyşekerci), “Acının Külrengi” - Attila Aşut (Hasan Akarsu), “Felsefe 101” - Paul Kleinman (Caner Almaz), Soner Sert ile “Duvar” Üzerine Söyleşi (Okan Çil), Şiir Günlüğü (Gültekin Emre), Küresel Haberler (Zeynep Şen)

0
1806
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage