16 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2018

Uluslararası Çanakkale Troia Festivali Başlıyor

Bu yıl 55.’si düzenlenen Uluslararası Çanakkale Troia Festivali, 09 - 13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tevfik Akbaşlı tarafından bestelenen, Aytaç Manizade yönetiminde sergilenecek olan Troia Efsanesi Operası ise festival kapsamında Çimenlik Kalesi'nde dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

Festivalde Fazıl Say, Dany Brillant, Eleni Karaindrou ve Senfoni Orkestrası, Dina Ensemble, Barcelona Gipsy Balkan Orkestrası, Erol Evgin, Mehmet Erdem, Resul Dizdar, Rubato, Boğaz Saz Grubu, Hedon Orkestrası ve Fevzipaşa Dans Grubu gibi isimler sahne alacak. 55. Uluslararası Çanakkale Troia Festivali kapsamında verilen Homeros Bilim Kültür ve Sanat Ödülleri 10 Ağustos’ta Troia Antik Kenti’nde sahiplerini bulacak.

​1963 yılından beri her sene düzenlenen Uluslararası Çanakkale Troia Festivali etkinlikleri Çimenlik Kalesi, Özgürlük Parkı, Amfi Tiyatro, Çağlar Kaynak Basket Sahası, Çanakkale Seramik Müzesi, Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Yazar ve Sanatçı Evi, Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi ile Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi Korfmann Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek.

0
2236
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage