27 ŞUBAT, SALI, 2018
Ufkun Ötesinde Bir Sergi

Ahmet Tükenmez - İsimsiz

Ufkun Ötesinde Bir Sergi

Ahmet Tükenmez - İsimsiz


Ufkun Ötesinde Bir Sergi

42 Maslak Art!SPACE Gallery #1, Ahmet Tükenmez’in “Beyond the Horizon/ Ufkun Ötesinde” sergisine ev sahipliği yapıyor. 8 Mart tarihinden itibaren görülebilecek olan sergi, insanın kendisini farklı uzamlarda nasıl algılayabileceğine odaklanıyor.

“Beyond the Horizon / Ufkun Ötesinde” sergisinde Ahmet Tükenmez, mukavvayı farklı şekillerde kullanarak yarattığı imgelerle ve renk kullanımıyla gündelik hayatta gördüğümüz objeleri kendi gerçekliğiyle yansıtıyor. Hangi parçanın ne zaman ve hangi koşullarda doğru yeri bulacağı kişinin hayal gücüne, pratikliğine ve tahmin gücüne bırakılıyor. Ufkun ötesine geçildiğinde doğru parçanın doğru yeri en kısa zamanda bulabileceğini vurgulayan sergide; var olanı değil “öte”de olanı görmenin önemli olduğunun altı çiziliyor. Bu bağlamda bir yapbozu andıran sergide yapbozun parçalarını birleştirmek izleyiciye kalıyor ve izleyicinin kendi etkisini kurgulayıp kurgulamadığı mercek altına alınıyor. Böylelikle farklı perspektifler ortaya çıkarılıyor.

​Küratörlüğünü İsmet Doğan’ın yaptığı, görsel dilin sonsuzluğuna vurgu yapan Ahmet Tükenmez’in “Beyond the Horizon / Ufkun Ötesinde” adlı sergisi 7 Nisan tarihine kadar, 42 Maslak Art!SPACE Gallery #1’de görülebilir.

Kapak Görseli: Ahmet Tükenmez - İsimsiz

0
1582
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage