14 MAYIS, PAZAR, 2017

Uçan Süpürge Ödülleri Açıklandı

Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali ve Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu’nun (FIPRESCI) jüri göndererek ödül verdiği dünyadaki tek kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin ödülleri açıklandı. 20.yılını kutlayan festivalin ödül töreni 23 Mayıs’ta Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde gerçekleşecek.

Onur Ödülü’nün Perran Kutman’a verileceği festivalde, sinemanın farklı alanlarından emek veren kadınların başarılarını ve emeklerini görünür kılma amacı taşıyan Bilge Olgaç Başarı Ödülü’nün sahibi ise belgesel sinemacı ve Documentarist İstanbul Belgesel Günleri’nin, Hangi İnsan Hakları Film Festivali’nin kurucusu Emel Çelebi olacak.

Birlikte olmanın, el ele vermenin kıymetini hatırlatan, ben değil “biz” dediğimiz müddetçe varlığımızın bir bütünlük kazandığını bir kez daha kanıtlayan, edebiyatı ve kalemiyle barışın emeğin yanında olduğu bilinen edebiyatçı yazar Aslı Erdoğan’a ise Uçan Süpürge Tema ödülü verilecek. Genç kadın oyuncuları yüreklendirmek, onların sinema yolculuklarını destekleme amacını güden Uçan Süpürge Genç Cadı ödülü ise Ecem Uzun’a takdim edilecek. 

0
1363
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage