22 HAZİRAN, ÇARŞAMBA, 2016

Üç Kitapta Cahit Sıtkı Tarancı’nın Mektupları ve Makaleleri

Can Yayınları hayatını şiir üzerine kuran, gerçek bir edebiyat emekçisi olan Cahit Sıtkı Tarancı’nın mektupları, öyküleri ve makalelerinden oluşan üç ayrı kitap yayımladı.

Bunlardan ilki şiirleri, mektupları ve öyküleri dışında kalan yazıları ve mülakatlarının yer aldığı, Avuçlarıma Sığmıyor Yıldızlar. İlk olarak 1995’te Yazılar başlığıyla basılan bu eser, şairin edebiyat anlayışına dair sevenlerine önemli bilgiler sunuyor.

İkinci kitap olan Ziya’ya Mektuplar ise Cahit Sıtkı’nın Diyarbakır’dan, Paris’ten, Burhaniye’den, Ankara’dan Ziya Osman Saba’ya yazdığı mektupların derlendiği bir eser. Birbirlerinin şiirleri üzerine yaptıkları eleştirileri, dönemin edebiyatçılarına dair görüşlerini içeren bu mektuplar edebiyatla ilgilenenler için bir rehber niteliğinde.

Üçüncü olarak ise Cahit Sıtkı Tarancı’nın ablası Nihal’e ve ailesinin diğer fertlerine yazdığı mektupların yer aldığı Evime ve Nihal’e Mektuplar. Bu kitap usta şairin iç dünyasına dair çok önemli ipuçları verdiği gibi dönemin atmosferine de ışık tutuyor.

Avuçlarıma SIğmıyor YIldızlar (15 TL)
Zİya'ya Mektuplar (23 TL)
Evime ve Nihal'e Mektuplar (14 TL)
Cahit Sıtkı Tarancı
Can Yayınları

0
4396
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage