15 NİSAN, PAZARTESİ, 2019

Üç Büyük Yönetmen: Bergman-De Sica-Wenders

Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi, sinema tarihine damga vuran üç büyük yönetmenin eserlerinin yer aldığı “Üç Büyük Yönetmen: Bergman-De Sica-Wenders” programı ile 18 Nisan-30 Mayıs tarihleri arasında Kadıköy Sineması’nda izleyiciyle buluşacak.

21 filmden oluşan programda Ingmar Bergman seçkisi 18 Nisan'dan, Vittorio De Sica seçkisi 23 Nisan'dan, Wim Wenders seçkisi 30 Nisan’dan itibaren gösterimde olacak. Bergman üzerine çekilmiş etkileyici bir belgesel olan Bergman'ın Davetsiz Misafirleri (2013) ile açılacak program, Yaban Çilekleri (1957), Persona (1966), Yedinci Mühür (1957), Monika'yla Bir Yaz (1953), Güz Sonatı (1978) ile devam edecek ve yönetmenin otobiyografik sayılabilecek filmi Fanny ve Alexander (1982) ile son bulacak. Vittorio De Sica seçkisinde Bisiklet HırsızlarıKaldırım ÇocuklarıYuvasızlarUmberto D.gibi Yeni Gerçekçilik akımının önemli örneklerinin yanı sıra İtalyan Usulü Evlilik, Milano Mucizesi ve Kızım ve Ben filmleri de yer alacak. Wim Wenders seçkisinde yönetmenin mezuniyetinden sonra çektiği ilk uzun metrajlı filmi Kalecinin Penaltı Anındaki Endişesi, Yol Üçlemesi’nin tamamı Alice KentlerdeYanlış Hareket ve Zamanın Akışında ve başyapıtlarından Amerikalı ArkadaşBerlin Üzerinde Gökyüzü ve Paris, Texas yer alacak.

​Programda yer alan filmler salı, perşembe ve pazar günleri Kadıköy Sineması’nda seyirciyle buluşacak. Her filmin tek gösterimi yapılacak ve filmler orijinal dilinde Türkçe altyazılı olarak gösterilecek. Gösterim takvimine ve bilet bilgilerine sinematek.kadikoy.bel.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

0
2427
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage