25 AĞUSTOS, CUMA, 2017

Türkiye’nin İlk Quir Olimpiyatı: “Queer Olympix” Başlıyor!

Bir süredir İstanbul'un çeşitli yerlerindeki halı sahalarda futbol oynayan kadınlar ve LGBTİ+’lardan oluşan Atletik Dildoa, “Kamusal alanda varız cümlesini bir de sporla kurabilir miyiz?” sorusuyla yola çıkarak Queer Olympix etkinliklerini düzenledi. Queer Olympix: “Sporun kitleleri birleştirici gücünün yanı sıra bedenimizi özgürleştirmenin yollarından biri olduğuna inanarak bu deneyimin imkânını gelin birlikte ve ilk kez yaratalım” diyor. Türkiye’den ve Avrupa’dan toplam dokuz takımın yer alacağı olimpiyatlarda tüm takımlar futbol, voleybol, bayrak yarışı ve uzun atlama olmak üzere dört farklı branşta yarışacak.

25 Ağustos Cuma günü Heybeliada’da gerçekleşecek bisiklet turu ile başlayacak Queer Olympix etkinlikleri 26-27 Ağustos tarihleri boyunca Kalamış’ta devam edecek. Kalamış’ta etkinlik alanında iki gün boyunca çeşitli sivil toplum kuruluşları da stantlarıyla yer alacak. Müsabakaların yanı sıra sporda cinsiyetçiliğe ve homofobiye/transfobiye karşı çeşitli atölye, forum ve film gösterimleriyle üç gün boyunca sürecek etkinliklere katılım ücretsiz ve herkese açık olacak.

​Queer Olympix kapsamında gerçekleşecek bazı etkinlik başlıkları ise şunlar: Yoga Atölyesi, Kentte Kadın ve LGBTİ+ Olma Deneyimleri Forumu, Nazi Almanyası’nda ideal beden ve sağlıklı toplum sunumu: Kalıtımsal Hasta ve Olympia, Cinsiyet Oyunları, Beden Olumlama Atölyesi, Dil Dile Değsin Atölyesi: Küfürsüz Tezahüratlar, Öz Savunma Atölyesi, İşaret Dili Atölyesi, Feminist Fight Club Muay Thai deneyimi üzerine bir öz savunma, şiddet ve beden tartışması atölyesi.

0
4477
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage