19 OCAK, CUMARTESİ, 2019

Tsinandali Festival Pan-Caucasian Youth Orchestra Genç Müzisyenleri Çağırıyor

8 Eylül 2019’da başlayacak klasik müzik festivali Tsinandali Festival, festival için özel olarak oluşturulacak yerleşik konser topluluğu Pan-Caucasian Youth Orchestra (Pan-Kafkas Gençlik Orkestrası) ile genç Türk müzisyenlere kapılarını açıyor.

Gürcistan Hükümeti ve Silk Road Group ortak projesi olan festivalin direktörlüğünü David Sakvarelidze; kuruculuğunu Avi Shoshani, Martin Engström ve George Ramishvili; müzik direktörlüğünü ise ünlü şef Gianandrea Noseda üstleniyor.

Seçilen müzisyenler, Fazıl Say’ın da yer alacağı güçlü bir programa sahip olan festivalde orkestranın parçası olmalarının yanı sıra ünlü şefler Gianandrea Noseda, Jukka-Pekka Saraste, Omer Weir Wellber, Lahav Shani ve ünlü müzisyenler Ying Fang, Ketavan Kemoklidze, Lahav Shani, Fenis Kozhukhin, Yuja Wang ve Misha Maisky ile çalışma fırsatı bulacaklar.

Ağustos ve eylül aylarında yapılacak orkestra çalışmaları altı hafta sürecek ve toplamda beş konser gerçekleştirilecek. Başvuru, katılım ve tüm masraflar (seyahat, konaklama, yemek dahil) festival tarafından ödenecek.

Türkiye seçmelerinin bilgileri:


Ankara

21 Ocak 2019 Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi

22 Ocak 2019 Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı


İstanbul

24-25 Ocak 2019 Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı

0
1573
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage